• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Engelsen denken dat ze een wereldploeg hebben. Niet waar"

  Engeland

  Jan Mulder: "Ik hoor geen enkele vorm van lichte kritiek in Engeland."

  Jan Mulder vindt Engeland een overroepen ploeg. "De analisten hebben geen zin voor realiteit", vertelt hij in Villa Sporza. "Nu krijg ik zin om te winnen."

  Karl Vannieuwkerke had gisteravond Geert De Vlieger, Iljo Keisse, Jan Mulder en Eddy Planckaert te gast in Villa Sporza. Kijk hieronder naar de beste fragmenten uit de talkshow.

  "Matig Engels team"

  "Engelsen hebben een blinde bewondering voor het matige team", vindt Jan Mulder. "En dan heb ik het over de kenners bij de BBC, ITV en Sky."


  "Supporters horen dat en denken dat ze een wereldploeg hebben. Niet waar. In de kwartfinales tegen Zweden vond ik Engeland abonimabel. Die match hebben ze toevallig gewonnen (met 2-0, red)."

   

  "Toch hoor ik geen enkele vorm van lichte kritiek. Je mag toch een beetje de realiteit in het oog houden. Dat doen ze niet over het Kanaal."

  "Nu heb ik zin om te winnen"

  Morgen om 16u spelen de Rode Duivels de troostfinale tegen Engeland. "Dat maakt die match toch een beetje groter", vindt Jan Mulder.

   

  "Normaal gezien vind ik het een zinloze wedstrijd, maar nu heb ik zin om van de Engelsen te winnen. En Martinez neemt het ook serieus, hoor ik."

   

  Zouden wielrenners sprinten voor de derde plaats? "Neen", antwoordt Eddy Planckaert op de vraag van Karl Vannieuwkerke. "Als je niet voor de overwinning rijdt, moet je je laten kloppen. Dat zei mijn ploegleider Peter Post. Omdat je tegenstander dan het gevoel krijgt dat hij je kan verslaan."

  Als je niet voor de overwinning rijdt, moet je je laten kloppen. Dat zei mijn ploegleider Peter Post.

  Eddy Planckaert

  Tielemans: "Hier is niemand"

  Op het WK neemt de aandacht voor de Rode Duivels af. En dan laten de journalisten Youri Tielemans nog eens wachten ook. Onze reporter Wouter De Smet vat de dag van de Rode Duivels samen.

  "10 miljoen!"

  Bij de Engelse topclub Chelsea is het einde verhaal voor coach Antonio Conte. "Een hele pijnlijke zaak", vindt Jan Mulder. "Vooral omdat hij nog 62 dagen heft moeten wachten. Hij heeft nog 3 weken de trainingen geleid."


  "Alleen maar om die afkoopsom te krijgen. 10 miljoen! Verschrikkelijk. Als je een klein beetje eergevoel hebt, stap je toch zelf op? Die mensen hebben al honderden miljoenen."

   

  Napoli-coach Sarri staat op het punt om Conte op te volgen in Londen. "Dat is een trainer met een andere voetbalfilosofie", weet oud-doelman Geert De Vlieger, "maar als Barcelona en Real Madrid aan de lijn hangen, zal Hazard wel luisteren. Het lijkt me ook leuk om hem in de Spaanse competitie te zien toveren."

  Kijk naar de volledige aflevering van Villa Sporza:

  In de Tour heeft Maarten Vangramberen ritwinnaar Daniel Martin te gast.