• home
 • video
 • pas verschenen

  Bandé out tot winterstop met gebroken kuitbeen na tackle van Anderlecht

  Bandé op een draagberrie.

  Bandé komt dit jaar al zeker niet meer in actie.

  Ajax zal niet meteen plezier kunnen beleven aan aanwinst Hassane Bandé. De vleugelaanvaller kwam over van KV Mechelen maar na een tackle in de oefenpartij tegen Anderlecht moest hij op een draagbaar van het veld. De schade is enorm: een gebroken kuitbeen en een gescheurde binnenband van zijn enkel.

  Anderlecht en Ajax oefenen in de voorbereiding op komend seizoen vandaag twee keer tegen elkaar. Paars-wit won het eerste duel op het oefencomplex van de club uit Amsterdam met 3-5.

   

  De nederlaag smaakt extra zuur voor Ajax omdat de club ook al heel snel aanwinst Bandé zag uitvallen. Na 10 minuten moest de ex-speler van KV Mechelen een harde tackle incasseren. Meteen was duidelijk dat het om een zware blessure ging. Hij moest op een draagbaar van het veld gedragen worden.

   

  Bandé werd naar het ziekenhuis gebracht en daar werd de ernst van de blessure al snel duidelijk. Hij heeft een gebroken kuitbeen en de binnenband van zijn enkel is gescheurd. Hij wordt geopereerd en moet zeker tot de winterstop revalideren.