• home
 • video
 • pas verschenen

  Straf: sinds 1982 minstens één speler van Inter en Bayern in WK-finale

  Met onder meer Ivan Perisic (ex-Club Brugge) is Inter opnieuw vertegenwoordigd op een WK-finale.

  De fans van Bayern München en Inter mogen op een speciale manier uitkijken naar de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië. Sinds 1982 staat er namelijk in iedere WK-finale minstens één speler van zowel Inter als Bayern tussen de lijnen. Een overzicht.

  WK 1982

  In Santiago Bernabeu streden Italië en West-Duitsland om de titel. Italië, met Gabriele Oriali,  Giuseppe Bergomi en de ingevallen Alessandro Altobelli van Inter, trok met 3-1 aan het langste eind.  Bayern-spelers Wolfgang Dremmler, Karl-Heinze Rummenigge en Paul Breitner gingen met lege handen naar huis.

  Bergomi, tweede speler van links, viert mee met zijn Italiaanse landgenoten.

  WK 1986

  In 1986 voetbalde Argentinië, onder leiding van Diego Maradona, zich naar de wereldtitel. Opnieuw werd het niks voor West-Duitsland. Geen triomf deze keer voor Inter of Bayern, want Karl-Heinz Rummenigge (Inter), Norbert Eder, Dieter Hoeness en Lothar Matthäus (Bayern) zaten in het verliezende kamp.

  Rummenigge en co konden weinig doen aan het Argentinië van Maradona.

  WK 1990

  In 1990 was het derde keer, goede keer voor de Duitsers. West-Duitsland nam wraak op Argentinië en won met 1-0. Ook hier waren het alleen maar Duitsers die op dat ogenblik voetbalden voor Inter of Bayern. Andreas Brehme, Jurgen Klinsmann en Lothar Matthäus voor Inter, Stefan Reuter, Jürgen Kohler en Klaus Augenthaler voor Bayern.

  Met een late penalty schoot Brehme Duitsland naar de wereldtitel.

  WK 1994

  In 1994 beslisten penalty's wie wereldkampioen werd. Brazilië haalde het van Italië. Bayern-speler Jorginho won het pleit van Inter-middenvelder Nicola Berti.

  De Italiaan Berti beet in het zand tegen de Braziliaan Jorginho.

  WK 1998

  Op het WK van 1998 stonden twee ploegmaats van Inter tegenover elkaar. Youri Djorkaeff won met zijn Frankrijk met 3-0 van het Brazilië van Ronaldo. Bixente Lizarazu vertegenwoordige Frankrijk als speler van Bayern München.

  Djorkaeff was een van de Franse gladiatoren in 1998.

  WK 2002

  Vier jaar na de verloren finale van Frankrijk lukte het deze keer wel voor Brazilië om de beker mee naar huis te nemen. Duitsland werd geklopt dankzij twee goals van Inter-spits Ronaldo. Het werd niets voor Bayern-spelers Jens Jeremies, Thomas Linke en Oliver Kahn.

  Met twee goals in finale was Ronaldo de held van het WK in 2002.

  WK 2006

  De finale van het WK in 2006 zal voor altijd te boek staan als de wedstrijd waarin Zinédine Zidane een kopstoot uitdeelde aan Inter-speler Marco Materazzi. In de penaltyreeks schoot Fabio Grosso (ook Inter) de beslissende strafschop binnen voor Italië. Opnieuw geen prijs voor Bayern, want Willy Sagnol zat met Frankrijk in het verliezende kamp.

  Materazzi werd geveld door een kopstoot van Zidane, die rood kreeg voor zijn actie.

  WK 2010

  In 2010 dompelde Spanje onze Noorderburen in een diepe rouw. Nederland, met Wesley Sneijder (Inter), Mark van Bommel en Arjen Robben (Bayern) verloor pas in de verlengingen met 1-0.

  Robben miste de kans om Nederland op een 1-0 voorsprong te zetten tegen Spanje.

  WK 2014

  In Brazilië kroonde Mario Götze, toen speler van Bayern, zich tot de held van de Duitse natie. In der verlengingen sloopte hij met de enige goal van wedstrijd de Argentijnse muur. Zijn Bayern-ploegmaats Manuel Neuer, Philipp Lahm, Jérôme Boateng, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller en Toni Kroos deelden mee in de vreugde. Rodrigo Palacio (Inter) viel in voor Argentinië.

  Götze schoot in Brazilië de Duitsers naar een nieuwe wereldtitel.

  WK 2018

  De komende finale van zondag kan hetzelfde scenario voortbrengen. Dan moeten aan Franse zijde Corentin Tolisso (Bayern) en bij de Kroaten Ivan Perisic en/of Marcelo Brozovic (Inter) speelminuten krijgen. Indien dit gebeurt, krijgen we een tiende WK-finale op een rij te zien waar minstens één speler van Inter én Bayern op het veld zal staan. 

  Het Kroatische duo Perisic-Brozovic verdedigt dit jaar de eer van Inter.

  Een knipoogje naar het WK 2022: alsnog Radja?

  Nu blijkt dat Inter-spelers enig succes opleveren op een WK, kan onze bondscoach Roberto Martinez toch maar beter de Italiaanse club in de gaten houden voor de komende jaren. Want wie tekende er nog niet zo lang geleden een contract voor vier jaar bij Inter? Juist ja...