• home
 • video
 • pas verschenen

  Pogba: "Wil een ster op mijn truitje die ik zelf heb gewonnen"

  Paul Pogba.

  Paul Pogba blikt vooruit naar de WK-finale.

  Drie dagen voor de WK-finale heeft Paul Pogba vooruitgeblikt naar de eindstrijd van de Wereldbeker. Pogba wil niet nog eens een finale van een groot toernooi verliezen. "Twee jaar geleden dachten we dat het EK binnen was na de halve finales. Die fout gaan we niet nog eens maken."

  "Smaak van de nederlaag is heel bitter"

  Pogba verloor in 2016 met Frankrijk onverwacht de EK-finale in eigen land van Portugal. Wat hebben de Fransen geleerd van die wedstrijd? "We zijn niet zover gekomen om het nog eens te laten liggen", zegt de superster van Manchester United.

   

  "Ik ken de smaak van de nederlaag goed en die is heel bitter. We gaan deze finale op een volledig andere manier benaderen. We willen het toernooi met een glimlach beëindigen."

   

  Waar liep het vier jaar geleden fout? "Na de halve finale tegen Duitsland, die we wonnen met 2-0, dachten we niet meer aan de finale. We zaten met onze hoofden niet bij de wedstrijd tegen de Portugezen."

   

  "Nu is iedereen zich bewust van wat hem te wachten staat. De concentratie is heel groot, we willen niet nog eens dezelfde fout maken."

  Ik ken de smaak van de nederlaag goed en die is heel bitter. We gaan deze finale op een volledig andere manier benaderen dan twee jaar geleden.

  "Kroatië heeft een heel mooi parcours afgelegd"

  Wat vindt Pogba van de Kroaten? "We zagen hen aan het werk tegen Engeland. Mentaal zijn ze heel sterk. Ze hebben in totaal 90 minuten langer op het veld gestaan dan wij, maar ze zullen ons willen tonen dat die niet in de benen zitten."

   

  "Ze willen ook revanche voor 20 jaar geleden (Frankrijk versloeg Kroatië in de halve finales van het WK in eigen land, red)."

   

  "Ze hebben een heel mooi parcours afgelegd en willen het toernooi uiteraard winnen. Maar dat willen wij ook. Ik heb wel een ster op mijn truitje staan, maar die heb ik niet zelf gewonnen. Net als alle andere spelers gaan we vol voor die tweede ster."