• home
 • video
 • pas verschenen

  Pedrosa (Honda) kondigt afscheid aan in MotoGP

  Dani Pedrosa kondigde het nieuws van zijn afscheid aan op een persconferentie.

  Dani Pedrosa kondigde het nieuws van zijn afscheid aan op een persconferentie.

  Daniel Pedrosa heeft vandaag aangekondigd dat hij aan het eind van dit seizoen stopt in de MotoGP. De 32-jarige Spanjaard werd drie keer 2e in de WK-eindstand van de koningsklasse. "Ik ben zeer trots op wat ik in deze sport bereikt heb."

  Daniel Pedrosa debuteerde in 2001 op een 125 cc. In die categorie werd de Spanjaard 2 jaar later wereldkampioen, waarop hij meteen de overstap maakte naar de 250 cc. Een jaar later (2006) mocht Pedrosa naar de koningsklasse van de MotoGP, waar hij 12 seizoenen reed.

   

  Begin juni kreeg Pedrosa het nieuws dat hij bij Honda vervangen zou worden door zijn 31-jarige landgenoot Jorge Lorenzo (Ducati). Yamaha bood de 3-voudige vicewereldkampioen (2007, 2010 en 2012) nog een uitweg, maar daar bedankt de Spanjaard dus voor. Pedrosa maakte zijn beslissing bekend op een persconferentie.

   

  ""Het was een zeer moeilijke beslissing, omdat ik van deze sport hou", verklaarde een zichtbaar geëmotioneerde Pedrosa. "Ondanks interessante voorstellen om voort te doen, heb ik het gevoel dat ik niet meer zo hard voor de sport leef als vroeger. Ik heb nu eenmaal andere prioriteiten in het leven."

   

  "Ik zou graag willen onderlijnen dat ik enorm gelukkig ben dat ik deze ervaring heb gehad. Ik kan zeggen dat ik veel meer heb gedaan dan ik had verwacht en dat ik zeer trots ben op wat ik heb bereikt in deze sport."

  Dani Pedrosa reed zijn hele carrière voor Honda

  Dani Pedrosa reed zijn hele carrière voor Honda