• home
 • video
 • pas verschenen

  Pechvogel Dumoulin krijgt ook nog tijdstraf: "Klotegevoel"

  Tom Dumoulin.

  Tom Dumoulin zakt in het klassement weg naar de 19e stek.

  Tom Dumoulin kende tot nu toe een vrij vlekkeloze Tour, maar net voor de Mûr-de-Bretagne stond de Girowinnaar van vorig jaar langs de kant van de weg met mechanische pech. De Nederlander kreeg ook nog eens een sanctie van 20 seconden voor stayeren.

  Op 5 kilometer van de finish stond Tom Dumoulin te voet. "Ik reed tegen het achterwiel van Romain Bardet en daarom brak er een spaak in mijn voorwiel", reageerde de Nederlander bij NU Sport.

   

  "Mijn eerste gedacht was: shit. Daarna dacht ik zo snel mogelijk aan een wielwissel. Ik wist niet waar onze volgwagen zat, maar Geschke stopte meteen. Daarna reed ik zo hard mogelijk naar de finish, maar ik wist toen al dat ik aardig wat tijd zou gaan verliezen."

   

  Dumoulin finishte op 53 seconden van ritwinnaar Daniel Martin en kreeg ook nog eens een sanctie van 20 seconden voor stayeren. "Ik heb nu natuurlijk een klotegevoel. Ik voelde me goed vandaag, maar ik moest vooral de schade beperken."

  Ook Bardet verliest tijd: "Dat zijn de grillen van de sport"

  Ook Romain Bardet moest een tik incasseren, maar de Franse hoop kwam er uiteindelijk met 31 seconden vanaf. "Mijn achterwiel was gebroken. Ik moest op 3 kilometer van de finish van fiets wisselen met Tony (Gallopin)", vertelt Bardet.

   

  "Dat zijn de grillen van de sport. Vandaag was het geluk niet aan onze kant."

   

  Achteraf werden er wel vragen gesteld bij de tactiek van AG2R, aangezien Pierre Latour 2e werd in de etappe. Had hij niet moeten wachten? "Ik wist niet dat Romain pech had", gebaart Latour van krommenaas. "30 seconden is nog geen ramp. We zullen de boel later wel nog omkeren."