• home
 • video
 • pas verschenen

  Martin: "Gelukkig zijn vliezen van mijn vrouw niet gebroken na zege"

  Daniel Martin: "Hopelijk is deze zege een boost voor de moraal"

  Daniel Martin viel verrassend vroeg aan op de Mûr de Bretagne, maar hield stand tot de streep. "Ik wist dat iedereen in het rood zat", vertelde hij aan tafel bij Maarten Vangramberen.

  "Gewoon geprobeerd"

  In 2013 schoot Daniel Martin een eerste keer de hoofdvogel af in de Ronde van Frankrijk, maar na die etappezege was het lang wachten op een nieuw succes. De Ierse renner leek vervloekt met een eeuwige tweede plaats, tot hij op de Mûr de Bretagne verraste met een vroege aanval.

   

  "Iedereen had verwacht dat ik het zou proberen, maar het is me toch gelukt", zei hij aan tafel bij Maarten Vangramberen. "Ik had het niet vooraf gepland om dan aan te vallen, maar voelde dat iedereen in het rood zat. Ik heb het dan maar gewoon geprobeerd."

   

  Daniel Martin reed vorig jaar nog de Tour voor Quick-Step, maar mag zich nu kopman noemen bij UAE Emirates. "Ik moet ze het wielrennen nog wat leren kennen in de Emiraten", aldus Martin.

   

  "Ik kom van een van de grootste teams uit België, waar wielrennen de grootste sport is. Dat is totaal anders nu, ik voel ik veel meer druk. Hopelijk is deze overwinning een boost voor het moraal."

  Ik voel veel meer druk.

  Daniel Martin over zijn nieuwe ploeg

  Martin en vrouw verwachten tweeling: "Ik zit in de problemen"

  Daniel Martin en zijn vrouw verwachten op het einde van het jaar een tweeling. "Ik vreesde al dat mijn vrouw haar vliezen zouden breken bij mijn overwinning", grapte hij meteen na de finish.

   

  Bij Maarten Vangramberen vertelde hij dat er twee meisjes op komst zijn. "Dat wordt dus 3 tegen 1 thuis. Ik zit in de problemen. Maar net omdat ik thuis een geweldige familie heb, voel ik hier zo weinig druk."

  Martin: "Eindelijk een zege na al die tweede plaatsen"