• home
 • video
 • pas verschenen

  Jerzy Brzeczek volgt Adam Nawalka op als bondscoach Polen

  Jerzy Brzeczek

  Jerzy Brzeczek volgt Adam Nawalka op bij Polen.

  Jerzy Brzeczek is de nieuwe bondscoach van Polen. Dat heeft de Poolse voetbalbond bevestigd. De 47-jarige oud-international volgt Adam Nawalka op, die na een teleurstellend WK de baan ruimde.

  Polen eindigde in zijn groep in Rusland als laatste na nederlagen tegen Senegal (1-2) en Colombia (0-3) en een overwinning tegen Japan (1-0). Na de uitschakeling besloot Nawalka, die sinds 2013 in functie was, de handdoek te gooien.

   

  Brzeczek is een voormalig aanvoerder van het Poolse elftal. Hij verzamelde 42 caps en won met zijn land olympisch zilver op de Spelen van Barcelona in 1992. De eerste match van Brzeczek, die op 23 juli officieel wordt voorgesteld, wordt het duel op 7 september tegen Italië in het kader van de nieuwe UEFA Nations League.