• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert en Alaphilippe, ploegmaats of rivalen? "Rijden niet tegen elkaar"

  Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe

  Krijgen ze bij Quick-Step de neuzen in dezelfde richting?

  Met Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe heeft Quick-Step 2 ijzers in het vuur voor zowel de dagzege als de gele trui. Maar geven die ijzers niet te veel vonken?

  "Philippe en Julian hebben belangen die door elkaar lopen", geeft ploegleider Tom Steels toe. "Maar ze grijpen elkaar ook niet naar de keel. Het is juist de sterkte van onze ploeg dat we altijd meerdere renners hebben om te winnen."

   

  "We zullen zien hoe ze het onder elkaar zullen oplossen. Het ligt niet meer in onze handen. Maar ze zullen zeker niet tegen elkaar rijden. Dat hebben ze nog nooit gedaan."

   

  "Veel hangt ook af hoe de benen zijn, maar dat zit bij allebei wel goed. Ik denk dat Alaphilippe sterker is op de steile stukken, terwijl Phil moet wachten op de sprint."

  Alaphilippe: "Er staat veel op het spel"

  • Philippe Gilbert: "Het is een mooie rit. Een nieuwe kans op een ritzege en misschien het geel. In 2011 werd ik hier 5e. Ik denk dat ik nu op hetzelfde niveau ben, maar toen reed ik gewoon geen goeie sprint."
  • Julian Alaphilippe: "De Mûr-de-Bretagne ken ik niet. Ik ben er als belofte eens over gereden, maar ik kan me daar niet veel van herinneren. We hebben 3 renners om mee te spelen: Phil, Jungels en ik. We koersen voor de rit én voor het geel. Er staat veel op het spel."