• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk beboet Dewaest na knokpartij met Ndongala op training

  " "

  Ndongala (l) en Dewaest (r) komen normaal goed overeen, bij Charleroi én bij Genk.

  De voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Genk werd gisteren opgeschrikt door een opstootje tussen Sébastien Dewaest en Dieumerci Ndongala. De twee raakten slaags bij een oefenwedstrijdje, "Dewaest werd beboet als aanzetter", deelde de club vanochtend op haar site mee.

  Ndongala en Dewaest kennen elkaar goed, ze speelden al samen bij Charleroi en namen samen een rapnummer op. Volgens Het Belang van Limburg zijn het boezemvrienden.

   

  Maar gisteren liep het mis. "De emoties laaiden even op tijdens een oefenwedstrijdje", doet Genk summier het verhaal. "De hele kern staat immers op scherp om zichzelf te tonen net voor de start van het nieuwe seizoen", kent Genk de reden.

   

  Volgens HBvL zwaaiden de vuisten in het rond en waren medespelers én coach Philippe Clement nodig om de kemphanen uit elkaar te halen. De training werd vroegtijdig afgefloten.

   

  De clubleiding besliste om alleen Dewaest een boete te geven: "Als aanzetter van het opstootje." Daarmee wil Genk het relletje achter zich laten: "Een dag later staan beide spelers weer samen op het trainingsveld, neuzen in dezelfde richting."

   

  "Het incident is hiermee afgesloten voor de hele club. De volle focus gaat naar de oefenmatchen tegen Moeskroen (zaterdag) en Spouwen-Mopertingen (zondag).