• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome lacht tijdverlies weg: "Tour duurt nog heel lang"

  Chris Froome verloor 8 seconden op de Mûr de Bretagne.

  Team Sky kwam ambitieus aan de start in Brest: geel pakken met Geraint Thomas en tijdverlies beperken voor Froome. Beide missies mislukten: "Zonde."

  Team Sky had een plannetje bekokstoofd om de macht te grijpen in de zesde etappe. Geraint Thomas moest 5 seconden pakken op Greg Van Avermaet om hem van de gele troon te stoten, Chris Froome moest in zijn zog volgen om gelijke tred te houden met de klassementsmannen.

   

  Maar Team Sky kon zijn ambities niet waarmaken op de Mûr de Bretagne. Thomas bolde samen met Van Avermaet over de streep, Froome verloor zelfs acht seconden op zijn rivalen.

   

  Kopzorgen bij Sky? "Zonde dat het niet gelukt is om het geel te pakken met Thomas", zei Froome, die zich allesbehalve zorgen maakt over het tijdverlies. "Ik heb wel een handvol seconden verloren, maar het was een explosieve finish. De Tour is nog heel lang."

  Tweet: