• home
 • video
 • pas verschenen

  Meer dan 2.000 controles maar geen enkel dopinggeval op het WK in Rusland

  Voetbalstadion in Rusland.

  De Rode Duivels werden sinds januari tussen 4 en 8 keer gecontroleerd.

  Geen enkele voetballer werd tijdens dit WK op doping betrapt. Dat meldt de Wereldvoetbalbond.  Sinds januari werden er bij 2.037 controles 3.985 stalen afgenomen. Volgens de FIFA gaat het om "het meest uitgebreide antidopingprogramma op een WK tot nu toe."

   "Nu het WK 2018 in Rusland op zijn einde loopt, kunnen wij dus stellen dat de resultaten van de analyses tot op heden allemaal negatief zijn gebleken", meldt de FIFA. Volgens de Wereldvoetbalbond gaat het om "het meest uitgebreide antidopingprogramma dat ooit voor een WK in werking werd gesteld".

   

  Alle voetballers die aanwezig waren op het WK werden sinds januari onaangekondigd gecontroleerd en ook tijdens het toernooi waren er 626 controles. Bij de in totaal 2.037 dopingcontroles kwam er maar één abnormaal resultaat naar boven.  De speler in kwestie had om therapeutische redenen een voorschrift om het gevonden product te nemen. 

   

  De Rode Duivels, en de andere spelers die het tot in de halve finale schopten, werden sinds januari tussen de vier en de acht keer gecontroleerd.