• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse kranten: "We're coming home, maar wel met opgeheven hoofd"

  Engeland ontwaakte vandaag met een lichte kater na de verloren halve finale tegen Kroatië. Ondanks het verlies, bombardeerden de kranten de spelers tot nationale helden. "Trots op onze leeuwen", klinkt het.

  The Guardian en The Sun kopten dat de droom voorbij is. In het artikel zelf omschreef The Guardian de exit van Engeland als "een prachtig schilderij dat voor je ogen aan stukken wordt gescheurd". 

   

  The Sun sprak dan weer van 23 leeuwen, in plaats van de Three Lions (de bijnaam van de Engelse nationale ploeg).

  "A kick in the balkans"

  Voor The Telegraph, The Express en The Times mogen de  Engelsen met opgeheven hoofd Rusland verlaten. "Voorheen werden we altijd op gênante wijze uitgeschakeld, maar dat was nu niet het geval", schrijft The Telegraph.

  Voor The Mirror zijn de spelers vanaf nu nationale kroonjuwelen, de Daily Mirror noemt Harry Kane en co "helden". 

  Tot slot verdient de Engelse Metro een speciale vermelding. Met hun kop "A kick in the balkans", verwijzend naar Kroatië als Balkanland, verdient de krant misschien wel de originaliteitsprijs van vandaag. 

  Nog enkele krantenkoppen: