• home
 • video
 • pas verschenen

  De Duivels huldigen in Brussel? Ontdek details van het volksfeest

  De Rode Duivels hebben in Rusland al minstens het beste Belgische resultaat op een WK geëvenaard. De KBVB nodigt daarom alle supporters uit om zondag in de hoofdstad het WK samen met de spelers in schoonheid af te sluiten. De Duivels zullen onder andere in een open bus door de stad rijden. Alle festiviteiten zijn ook live te volgen bij Sporza.

  Eerder op het toernooi liet de voetbalbond al weten dat er een volksfeest zou komen als de Duivels de halve finale zouden halen. Zaterdag na hun kleine finale keren de spelers na meer dan een maand Rusland naar huis, zondag staat er dan een volksfeest op het programma. Maandag kunnen de spelers op vakantie vertrekken.

   

  "Ook al zijn spelers en staf teleurgesteld omdat ze de finale net niet gehaald hebben, toch zal deze huldiging een schitterende apotheose vormen van een al even schitterende Wereldbeker", klinkt het bij de KBVB.

   

  Net na de middag worden de Rode Duivels ontvangen door Koning Filip op het Kasteel van Laken. Daarna worden ze met een open bus naar de Grote Markt gebracht. Daar zullen de spelers vanop het balkon van het stadhuis de supporters groeten. "Zo kunnen de spelers ook genieten van de geweldige sfeer die dit WK in het land heeft teweeggebracht."

   

  Het feest is volledig gratis, maar de KBVB waarschuwt wel dat tassen niet toegelaten zijn op de Grote Markt. Ook op andere plaatsen in de stad worden grote schermen geplaatst zodat de festiviteiten ook daar te volgen zijn. Raak je niet in de hoofdstad? Dan is alles ook te volgen bij Sporza.

  Het programma van de dag

  12.30 uur: Ontvangst van de ploeg door de koning op het Kasteel van Laken

  14 uur: Vertrek van de spelers in een open bus voor een rit door de stad

  15 uur: Aankomst op Grote Markt in Brussel

  16.30 uur: Vertrek van de Rode Duivels

  17 uur: Einde

  Jij komt toch ook?