• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentijn Pitana fluit de WK-finale, Iraniër leidt België-Engeland

  Nestor Pitana in actie.

  Nestor Pitana leest Mbappé de levieten.

  De WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië wordt zondagavond in goede banen geleid door de Argentijn Nestor Pitana. De Iraniër Alireza Faghani fluit dan weer de wedstrijd om de derde plaats tussen België en Engeland.

  Ook in 2006 Argentijnse scheidsrechter voor Frankrijk

  Pitana floot al vier wedstrijden op het WK, waaronder de openingswedstrijd tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië en de kwartfinale tussen Frankrijk en Uruguay. De Argentijn wordt tijdens de finale in Moskou bijgestaan door de Nederlander Bjorn Kuipers als vierde ref.

   

  Voor de bijgelovige Fransen: toen Frankrijk in 2006 de WK-finale verloor tegen Italië (1-1, pen. 5-3), werd die ook geleid door een Argentijnse scheidsrechter (Horacio Elizondo) en die was toen ook al arbiter bij de openingsmatch tussen gastland Duitsland en Costa Rica.

   

  Een dag eerder wordt de kleine finale tussen België en Engeland in goede banen geleid door de Iraniër Alireza Faghani. Voor hem is het zijn vierde wedstrijd dit toernooi. Faghani floot in 2016 de voetbalfinale op de Olympische Spelen tussen Duitsland en Brazilië.

  Faghani in gesprek met Marcelo.

  Faghani in gesprek met Marcelo.