• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Ex-Club-speler Perisic schittert in halve finale

  Ivan Perisic (r) in actie.

  Ivan Perisic scoort en laat scoren.

  De wereldvoetbalbond FIFA heeft Ivan Perisic uitgeroepen tot Man van de Match in de halve finales. De Kroatische ex-speler van Club en Roeselare maakte niet alleen gelijk tegen Engeland, hij gaf ook de 2-1 aan.

  Kroatië won in de halve finales met 2-1 van Engeland. Kijk hieronder naar 3 hoogtepunten uit de match van Ivan Perisic.

  68' Perisic springt de gelijkmaker binnen (1-1)

  Na het openingsdoelpunt van Trippier maakt Ivan Perisic gelijk in de tweede helft. De speler van Inter gooit zijn linker boven het hoofd van de duikende Walker: 1-1.

  72' Tegen de paal

  Ivan Perisic heeft de smaak te pakken. Na een aarzeling in de Engelse defensie knalt hij op de paal.

  112' Assist voor Mandzukic (2-1)

  Diep in de verlengingen kopt Perisic naar Mandzukic. De aanvaller trapt Kroatië naar de WK-finale. Schittert hij zondag ook tegen Frankrijk?

  Perisic: "Een van de belangrijkste doelpunten uit de geschiedenis van mijn land"

  "Het was een heel moeilijke wedstrijd, maar we wisten hoe belangrijk deze halve finale was voor een klein land als Kroatië. We zijn kalm begonnen, maar hebben karakter getoond. Mijn eerste goal was belangrijk, de 1-1 viel op een sleutelmoment. Maar wie scoort is niet belangrijk, wél dat Kroatië wint. In 1998 (toen Kroatië ook de laatste 4 bereikte, red) zat ik thuis in de zetel te supporteren. Ik kon toen niet eens dromen dat ik een van de belangrijkste doelpunten uit de geschiedenis van mijn land zou maken."