"Hazard opvolger van Ronaldo? Real denkt eerst aan Neymar en Mbappé"

  Stef Wijnants denkt dat Ronaldo het ook in Turijn zal maken.

  De transfer van Real Madrid-icoon Cristiano Ronaldo naar Juventus is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Sporza-journalist Stef Wijnants analyseert de beweegredenen van "CR7". "Ik had zijn vertrek al vorig seizoen verwacht."

  Wijnants: "Zidane was de eerste trainer die Ronaldo mocht wisselen zonder dat hij begon te grommen"

  Stef Wijnants zag de zomertransfer van Ronaldo van ver aankomen. "Daar is wel al vaker sprake van geweest. Hij heeft zich niet altijd geapprecieerd gevoeld bij Real. Hij verdiende bijvoorbeeld minder dan Messi en Neymar, en dat vond hij absoluut niet kunnen."

  "Bij Real Madrid moet je bovendien altijd schitteren. Ronaldo was daar wel eens afwezig, zo scoorde hij dit seizoen voor Nieuwjaar niet, en dan waren de fluitconcerten nooit ver weg. En dat terwijl hij de club toch alweer de Champions League heeft bezorgd."

   

  "Geduld hadden ze bij de Madrileense club nooit te over, en dat stak wel soms bij de Portugees. Ik had zijn vertrek vorig seizoen al verwacht, maar ik denk dat Juventus op het juiste moment gekomen is."

   

  "Bij Real had Ronaldo ook een enorme vertrouwensrelatie met Zidane, die nu vertrokken is. Dat was de eerste trainer die Ronaldo mocht wisselen zonder dat hij begon te grommen. Kersvers Real-coach Lopetegui wil bovendien meer het tikitaka-voetbal brengen, en dat is toch niets voor Ronaldo."

   

  "Tenslotte zit Ronaldo ook nog altijd met dat Messi-verhaal in zijn hoofd. Hij is al eens de beste geweest in Engeland en Spanje. Nu wil  hij dat ook nog eens doen in Italië. En dan zal men later maar moeten beslissen wie nu eigenlijk de grootste was."

  Met Zidane had Ronaldo een enorme vertrouwensband.

  "Ronaldo wil de wereld tonen dat hij ook elders prijzen kan pakken dan bij Real"

  Is Ronaldo niet te groot voor de Serie A? "Dat vind ik denigrerend om te zeggen. Zowel voor de Italiaanse competitie als voor Ronaldo zelf. Het is natuurlijk niet de Premier League of de Primera Division. Maar goed, Ronaldo had gemakkelijk in Qatar of in China een veelvoud kunnen verdienen van de schamele 550.000 euro per week die hij nu zal verdienen."


  "Neen, hij wil prijzen pakken en wil de wereld ook tonen dat hij dat ook elders kan dan bij Real. Hij is gewoon topfit en gaat naar een topploeg. Want dat is Juventus, een topploeg. Het werd 7 keer op rij kampioen in Italië en speelde de laatste jaren ook 2 maal de Champions League-finale."

   

  Maar niet alleen de speler, ook de mens Ronaldo kiest voor Juventus. "Hij was echt diep ontdaan toen het Turijnse publiek minutenlang applaudisseerde na die prachtige omhaal in de kwartfinales van de Champions League."


  "Dat laatste zou weleens meegespeeld kunnen hebben. Vergeet niet dat waar Ronaldo de laatste jaren kwam, hij steevast werd uitgefloten. En dan reken ik het WK in Rusland daar bij. Ik heb ook gelezen dat hij Juve heeft gekozen en niet omgekeerd. Dat is toch geen klein verschil voor hem."

  Ook in Rusland, waar Ronaldo met Portugal de 1/8e finales haalde, waren er fluitconcerten.

  "De Serie A gaat een ongelooflijke boost krijgen, want de winnaar van de Gouden Bal komt naar Italië"

  "Of Juventus te veel betaald heeft? Neen, het is een toptransfer. Tenzij hij natuurlijk geblesseerd raakt. Ik begrijp wel dat er weer over die som gezeurd wordt. Is een speler van 33 jaar nog zoveel waard? Maar ik zou zeggen: uiteraard."

   

  "Zo zijn de aandelen van Juventus al de hoogte in geschoten en de merchandising zal ontploffen. Ter vergelijking: Cristiano Ronaldo heeft 75 miljoen volgers op Twitter,

  Juventus heeft er 6 miljoen. Op Instagram is die verhouding al 134 miljoen – 10 miljoen. Als Ronaldo ook maar iets zal posten, zal dat een enorme weerklank hebben."

   

  "De Serie A gaat dus een ongelooflijke boost krijgen, want de winnaar van de Gouden Bal komt naar Italië. Dat gaat die competitie echt aantrekkelijker maken. Ronaldo scoort altijd 30 goals per seizoen, en dat gaat hij onder Allegri, de trainer die hem heel graag wilde, ook doen."

   

  "Hij kan, als hij wil, een echte sluipschutter zijn die zich wat verstopt, en Italië is het land bij uitstek om dat te doen. Hij gaat het daar zeker maken."

  De merchandising van Juventus zal volgens Stef Wijnants ontploffen na de komst van Ronaldo.

  "Real heeft al sinds 2014 geen galactico meer gekocht, en dat zal nu veranderen"

  Moet Real, nu Ronaldo vertrokken is, flink in de geldbuidel tasten voor nieuwe sterren? "Er zal ongetwijfeld wel iets op gang komen op de transfermarkt. Real Madrid heeft al sinds 2014 geen galactico meer gekocht."

   

  "Na het WK in Brazilië betaalden ze nog 80 miljoen voor James Rodriguez, maar daarna niets meer. Nu staan ze voor een hele zware uitdaging, want Benzema zal misschien vertrekken, en ik vraag me af of Bale nog belangrijk kan worden."

   

  "Of Eden Hazard de gedroomde opvolger is van Ronaldo? Ik denk dat ze in eerste instantie Neymar willen, daarna Mbappé, en dan pas Hazard. Maar als je voor dezelfde prijs van een van die spelers, Hazard en ook nog Courtois kunt krijgen, lijkt me dat niet mis."

   

  "Hazard was wel fantastisch de laatste weken, zeker tegen Brazilië. Tegen Frankrijk gisteren was er in de 1e helft gewoon geen ruimte, en was Hazard toch de spil van elke aanval. Dat heeft Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez zeker gezien, maar het zal allemaal afhangen van de financiële haalbaarheid. Maar dat er zwaar ingekocht zal worden bij Real, dat kan bijna niet anders."

  Wijnants denkt dat Hazard nog niet in de bovenste schuif ligt bij Real Madrid.

  Hazard bij Real was ook een thema in Villa Sporza:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.