• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Rode Duivels moeten vol voor de 3e plaats gaan"

  Eddy Snelders.

  Eddy Snelders.

  De Rode Duivels spelen zaterdag voor de 3e plaats op het WK tegen Kroatië of Engeland. Moeten de Belgen vol voor de zege gaan of maakt het allemaal niet meer uit? Huisanalist Eddy Snelders vindt alvast van wel. "Het is potverdikke een WK."

  "Martinez moet met zijn typeploeg spelen"

  Door de nederlaag tegen Frankrijk spelen de Rode Duivels niet voor het eerst in de geschiedenis de WK-finale. Net als in 1986 moeten ze zaterdag wel de weide in voor de troostfinale. Eddy Snelders hoopt dat de Belgen vol voor de zege gaan. 

   

  "Ik vind het verkeerd om te zeggen dat de wedstrijd voor de 3e plaats een oefenwedstrijd is", zegt onze huisanalist. "Het is potverdikke een WK. De 3e plaats zou een fantastisch resultaat zijn voor deze spelersgroep."

   

  "Als je de gelegenheid krijgt om voor de 3e plaats te spelen, dan moet je er ook vol voor gaan. Je krijgt die kans misschien nooit meer."

   

  "Het toernooi afsluiten met een overwinning zou heel mooi zijn. In 1986 werden de Belgen 4e, nu misschien 3e. Dat geeft wat meer weerklank binnen 20 of 25 jaar. Ik zou de wedstrijd dus heel serieus aanpakken en willen winnen."

   

  Moet bondscoach Roberto Martinez roteren of toch voor zijn basiself kiezen? "Hij moet met zijn typeploeg spelen en die jongens feliciteren", vindt Snelders.

   

  "Hij moet ze de mogelijkheid geven om zich op het grote toneel nog eens te tonen. Het zou onlogisch zijn om zijn jongens te straffen. Geen enkele basisspeler zou daar echt gelukkig mee zijn."

  Als de gelegenheid krijgt om voor de 3e plaats te spelen, dan moet je er ook vol voor gaan. Je krijgt die kans misschien nooit meer.

  "Frankrijk is de favoriet voor de wereldtitel"

  Wat vond Snelders van de halve finale tegen Frankrijk? "De Fransen speelden de  perfecte wedstrijd en bij de Belgen waren verschillende spelers niet top. De Bruyne was niet op niveau, Fellaini kwam wel in de 16 meter, maar kreeg geen ballen, Lukaku zat in de tang en Kompany acteerde onzeker achterin."

   

  "Als je dat optelt, dan sputterden te veel radartjes bij de Rode Duivels. Dat kan je je niet permitteren in een halve finale van een WK. Tegen Brazilië was iedereen top, nu was de ploeg een pak minder. De Fransen predikten realisme en waren moeilijk manoeuvreerbaar. De Belgen hadden geen antwoord op hun tactisch plan."

   

  "Frankrijk is voor mij de favoriet voor de wereldtitel", vult Tom Boudeweel aan. "Ik heb gisteren met grote ogen zitten kijken en ik vond de vorige wedstrijden ook vrij indrukwekkend. Het is een heel sterke ploeg. Ze zijn niet alleen favoriet voor het WK, maar ook op het EK in 2020 zullen ze de te kloppen ploeg zijn."

  Fransen vieren.

  De Fransen vieren hun doelpunt.