• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook zieke Matthews verlaat de Tour de France

  Michael Matthews

  Voor het eerst in 4 deelnames haalt Michael Matthews Parijs niet.

  Het ene jaar is duidelijk het andere niet. Vorig jaar was Michael Matthews nog de koning te rijk in de Tour, met 2 ritzeges en de groene trui. Nu moet de Australiër nog voor het allemaal écht kan losbarsten al opgeven.

  2018 is voorlopig niet het jaar van Michael Matthews, maar in de Tour de France hoopte de 27-jarige Sunweb-renner de puntjes op de i te zetten. IJdele hoop, want zijn Tour zit er na 4 ritten al op. Matthews is ziek geworden en voelt zich te slecht om nog van start te gaan in de rit naar Quimper.

   

  Een 2e tegenvaller in korte tijd voor Sunweb, de ploeg van Tom Dumoulin. Eerder zagen ze ook al enkele dagen voor de Tourstart Wilco Kelderman uitvallen. "Dit is een harde klap, in de eerste plaats voor hemzelf maar ook voor de hele ploeg", zegt Dumoulin.

   

  Matthews is na Benoot, Domont, Sanchez en Grmay de 5e opgever in deze Tour. Vorig jaar won hij nog 2 etappes in de Tour en uiteindelijk ook het puntenklassement (mede dankzij de uitsluiting van Peter Sagan).