• home
 • video
 • pas verschenen

  Nani keert al voor tweede keer terug naar Sporting Lissabon

  Nani bij Portugal.

  Nani mocht niet mee met Portugal naar het WK.

  Nani en Sporting Lissabon hebben een knipperlichtrelatie. Nadat de Portugees de club verliet in 2007, in 2014 voor een seizoen terugkeerde en weer vertrok, heeft hij nu opnieuw een contract voor twee seizoenen getekend.

  Nani mocht niet mee met Portugal naar het WK en dus had hij tijd om over zijn toekomst na te denken. De aanvaller kiest opnieuw voor een terugkeer naar Sporting Lissabon. Daar maakte hij zijn debuut als profvoetballer in 2005. 

   

  Na twee seizoenen vertrok Nani naar Manchester United om in 2014 door de Engelse club voor een seizoen uitgeleend te worden aan Sporting. Daarna volgden nog passages bij Fenerbahce, Valencia en Lazio Roma.

   

  Nu wordt het dus nog eens Sporting Lissabon. De 31-jarige Portugees tekende bij de club van zijn hart nog een contract voor twee seizoenen. Hij mocht gratis vertrekken bij Valencia.

   

  Het belooft geen makkelijke opdracht te worden want Sporting Lissabon heeft moeilijke maanden achter de rug. Het dieptepunt kwam er in mei toen een groep supporters de spelers en de coach hadden aangevallen op training.