• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray in column: "Geen spijt dat ik Wimbledon bewust oversloeg"

  Andy Murray koos er dit jaar opzettelijk voor om Wimbledon links te laten liggen.

  Andy Murray koos er dit jaar opzettelijk voor om Wimbledon links te laten liggen.

  Andy Murray heeft Wimbledon dit jaar doelbewust van zijn agenda geschrapt want momenteel herstelt hij nog steeds van een heupblessure. In zijn column op BBC Sports schrijft hij dat hij geen spijt heeft van zijn beslissing. "Het was de beste keuze die ik kon maken." 

  Murray hoopte het scenario van Wimbledon vorig jaar te vermijden. "Ik wilde toen per se het toernooi spelen, ook al had ik last van mijn heup. Ik geraakte wel tot in de kwartfinales, maar verpestte zo de rest van mijn seizoen."

   

  Murray heeft geen spijt. "Ik wist toch dat ik dit jaar geen kans had om te winnen. Ik mocht nu tijd doorbrengen met mijn familie en ik kon me voorbereiden op het hardcourtseizoen." Murray zou op 30 juli graag deelnemen aan het toernooi van Washington.

  Sinds maandag is Murray opnieuw aan het trainen. "Ik voelde me raar toen Wimbledon startte. Ik was slechts 10 minuten verwijderd van de grasvelden van Wimbledon, Raynes Park." De Schot voelt zich beter dan tijdens het toernooi van Queen's. "Hopelijk kan ik op dit elan verdergaan." 

  "Situatie voor Rafa is perfect, toch zie ik Djokovic winnen"

  Murray bekeek veel wedstrijden van Wimbledon en vindt naar eigen zeggen dat "de omstandigheden voor Nadal perfect zijn". Maar hij heeft ook een mening over de prestaties van Roger Federer. "Het lijkt erop dat hij heel sterk speelt en goed beweegt."

   

  Ondanks de goede resultaten van Nadal en Federer heeft Murray één grote favoriet: Novak Djokovic. "Na zijn blessure en dip is hij weer waar hij moet zijn, zowel fysiek als mentaal. Het zou me niet verbazen als hij dit jaar wint."

  Murray denkt dat Djokovic dit jaar Wimbledon zal winnen.

  Murray denkt dat Djokovic dit jaar Wimbledon zal winnen.

  "Ik ben redelijk nerveus voor mijn job als co-commentator"

  Andy Murray zal vanavond co-commentaar geven bij de kwartfinales op de BBC. "Ik kreeg nog geen tips van Tim Henman." De Britse ex-tennisspeler is de vaste commentator van Wimbledon op BBC. "Ik zeg hem altijd dat hij onzin uitkraamt, als grap natuurlijk."

   

  Mark Petchey is de favoriete commentator van Murray. "Ik ken hem goed en ik denk dat hij veel weet van het spel. Ik zal hem later zeker nog om tips vragen want ik ben redelijk nerveus."