• home
 • video
 • pas verschenen

  Match voor 3e plaats in 1986: "Die match was er te veel aan"

  Jean Tigana wordt omringd door Rode Duivels.

  Zaterdag moeten de Rode Duivels tegen Engeland de wei in voor de match voor de derde plaats in Sint-Petersburg. In 1986 moest België ook nog aan de bak en dat werd toen niet echt op gejuich onthaald in het kamp van de Rode Duivels.

  De Franse sterren Platini en Giresse staan niet aan de aftrap, zij kunnen zich niet meer opladen voor de "troostfinale" en ook bij sommige Rode Duivels is de motivatie ver te zoeken. “De wedstrijd tegen Frankrijk was er voor mij persoonlijk te veel aan”, gaf Patrick Vervoort 20 jaar later toe. "De motivatie om tot op de bodem te gaan was er niet meer", beaamde Eric Gerets.

   

  De Rode Duivels zitten op hun tandvlees tijdens de 3e wedstrijd in 6 dagen. Defensief vallen er gaten en daar heeft Jean-Marie Pfaff het moeilijk mee. "Ik heb tegen Frankrijk woorden gehad met Vervoort, omdat hij zijn taken niet deed. Het was voor mij wel belangrijk, de derde plaats was mooier dan de vierde."

   

  Door de veeleisendheid van Pfaff mag Franky Van der Elst bij de rust invallen. "Renquin kwam tijdens de rust in de kleedkamer en wou niet meer voortspelen. Hij deed zijn truitje uit en gooide het weg. Zo heb ik toch nog gespeeld." De Belgen dwingen nog verlengingen af, maar daarin is Frankrijk te sterk: 4-2.

  Bekijk het stukje uit de documentaire Mexico '86

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.