meest recent

Koekelkoren en van Walle verslaan vicewereldkampioenen en staan in 1/8e finales

wo 11 juli 2018 15:23
van Walle en Koekelkoren versloegen de Oostenrijkse vicewereldkampioenen in Gstaad

Dries Koekelkoren en Tom van Walle (FIVB-21) hebben zich op het 5-sterrentoernooi  in Gstaad rechtstreeks geplaatst voor de 1/8e finales. Ze klopten in hun groep onder andere de vicewereldkampioen.

De Oostenrijkers Clemens Doppler en Alexander Horst (FIVB-6) behaalden op het WK in Wenen vorig jaar nog een zilveren medaille, maar nu moesten ze in de eerste ronde de duimen leggen voor onze Belgische beachvolleyballers. Koekelkoren en Van Walle, die zich voor dit World Tour Beachvolleybaltoernooi plaatsten via kwalificaties, wonnen hun wedstrijd in drie sets (18-21, 21-15 en 15-12).

In hun tweede match in poule G waren de Belgen ook te sterk voor Cherif Younousse en Ahmed Tijan  (FIVB-16) uit Qatar. Het werd 21-17, 15-21 en 17-15.  Als poulewinnaars mogen de Belgen meteen naar de 1/8e finales.

De 2e en 3e van de groep komen in actie in de zestiende finales. Vanaf zondag nemen Koekelkoren en Van Walle deel aan het EK in Nederland.