• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse vol lof over Gaviria: "Maar zet hem af en toe met voetjes op grond"

  Iljo Keisse en Fernando Gaviria

  Iljo Keisse leert Fernando Gaviria de kneepjes van het vak.

  Fernando Gaviria is voorlopig de maat van alle dingen in de sprints in de Tour. Iljo Keisse ziet hoe zijn poulain helemaal ontbolstert in Frankrijk, maar ziet ook de gevaren die om de hoek loeren.

  Iljo Keisse had gehoopt Fernando Gaviria bij te staan in de eerste Tour van de Colombiaan, maar een longvliesontsteking besliste daar anders over. "Het gaat intussen veel beter. Ik train weer, maar het zal nog een tijdje duren voor ik weer in conditie zal zijn."

   

  Keisse heeft zich sinds de komst van Gaviria naar Quick-Step ontfermd over de jonge sprinter. "Ondanks het leeftijdsverschil komen we goed overeen. Hij kreeg net als ik zijn opleiding op de piste. Het klikt op en naast de fiets."

   

  "Fernando is heel zelfbewust en enorm getalenteerd. Hij legt de lat enorm hoog. Je moet hem zo veel en zo vaak mogelijk laten doen, maar af en toe moet je hem met de voetjes op de grons zetten. Een jonge gast, die veel wint en een mooi contract heeft. Het is niet simpel om rustig te blijven dan."

  Gaviria heeft een goeie en een slechte schuif. Daar zit niets tussenin.

  "Er zijn niet superveel mensen waar hij vertrouwen in heeft. Hij heeft een goeie en een slechte schuif. Daat zit niets tussenin. Hij moet nog leren dat iedereen het maximale voor hem doet."

   

  Gaviria is een beetje een jongere versie van Peter Sagan, aan wie hij zich ook spiegelt. "Ze wonen dicht bij elkaar in Monaco, hebben dezelfde manager, trainen en reizen samen,... Het is logisch dat hij naar hem opkijkt, wie niet? Maar hij moet daar toch mee opletten, want niet alles wat Sagan doet, is supergoed."

  "Wint zeker nog ritten en doet tot einde mee voor groen"

  Sagan is dan wel het voorbeeld van Gaviria, de 2 liggen in deze Tour al in de clinch met elkaar om de groene trui. "Als hij niet meer in valpartijen terechtkomt zoals in de 2e rit zal hij tot het einde meedoen om het groen", zegt Keisse. "Hij heeft 2 keer kunnen meesprinten en won 2 keer: 100%."

   

  "Fernando heeft bovendien de beste ploeg voor dit werk achter zich. Er zullen weinig ritten zijn die op het lijf van Sagan geschreven zijn die Fernando niet zal overleven. Hij zal zeker nog ritten winnen in deze Tour."