• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonathan Borlée blijft bij 1e 400m na blessure ruim boven EK-limiet

  Jonathan Borlée.

  Borlée heeft nog tot 30 juli om zich te plaatsen voor het EK.

  Jonathan Borlée heeft zich individueel nog niet kunnen plaatsen voor het EK in Berlijn. In Barcelona stopte de klok na zijn eerste 400 meter van het seizoen na 46"27. De EK-limiet ligt op 45"89.

  Het seizoen van Jonathan Borlée werd verstoord door een elleboogfractuur. Hij viel midden juni uit en is pas weer wedstrijdfit. Op het BK afgelopen weekend pakte hij wel de titel op de 200 meter, maar in Barcelona kwam hij voor het eerst in actie op de 400m.

   

  Met 46"27 bleef hij nog een eind boven de gevraagde tijd. Zijn volgende poging om de EK- limiet te slopen volgt in principe op de Nacht van de Atletiek, op 21 juli in Heusden. Belgische atleten hebben tot 30 juli om zich te plaatsen voor Berlijn.