• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoe de miljoenentransfer van Ronaldo voor een staking bij Fiat zorgt

  Cristiano Ronaldo

  De transfer van Ronaldo wordt niet door iedereen op gejuich onthaald.

  Juventus had 112 miljoen euro veil voor Cristiano Ronaldo. De fans van de Italiaanse landskampioen zijn blij, maar bij de arbeiders van Fiat-Chrysler is de vreugde minder groot. Zij zullen het werk neerleggen.

  De link tussen de staking in de fabriek en de transfer van Ronaldo is de familie Agnelli. De Italianen hebben de touwtjes in handen bij Fiat-Chrysler en bij voetbalclub Juventus. De vakbond USB vindt het niet kunnen dat de familie miljoenen uitgeeft aan de voetballer terwijl de autobouwer al jaren moet besparen.

   

  "Onaanvaardbaar", vindt de vakbond. "Jarenlang heeft het bedrijf aan de arbeiders gevraagd om grote economische opofferingen te doen. Is het eerlijk dat één persoon miljoenen verdient, terwijl duizenden gezinnen halverwege de maand zonder geld zitten?"

   

  De vakbond roept Fiat-Chrysler op om meer te investeren in de autoproductie, om de jobs in de fabriek te kunnen houden. De bond roept het personeel daarom op om te staken van zondagavond tot dinsdagochtend.