• home
 • video
 • pas verschenen

  Dario Gjergja is opvolger van Casteels als bondscoach bij Belgian Lions

  Dario Gjergja.

  Gjergja is sinds 2011 de coach van BC Oostende.

  Na 13 jaar nam Eddy Casteels afscheid van de Belgian Lions. Zijn opvolger wordt Dario Gjergja, de trainer van BC Oostende. "We willen ons kwalificeren voor het EK in 2021", vertelde de 42-jarige Kroaat bij zijn aanstelling.

  Na de gemiste WK-kwalificatie zette Eddy Casteels een punt achter zijn carrière als bondscoach. De Belgian Lions krijgen zo na 13 jaar een nieuwe trainer: Dario Gjergja. De Kroaat blijft ook trainer van landskampioen BC Oostende, waar hij sinds 2011 aan de slag is.

   

  "Het was belangrijk om na de beslissing van Eddy Casteels onmiddellijk te reageren", vertelt Jacques Stas van de bond. "We waren op zoek naar een coach die het Belgische basketbal door en door kent en denken de juiste man gevonden te hebben."

   

  "Ik bedank de Belgische Basketbalfederatie voor het vertrouwen", reageerde Gjergja na zijn aanstelling. "Ik feliciteer Casteels voor zijn werk de afgelopen 13 jaar. Hij deed dat met veel respect en toewijding. We willen dat blijven doen en zo op zoek gaan naar de kwalificatie voor het EK in 2021."

   

  Of de assistenten, Roel Moors, Serge Crevecoeur en Thierry Declercq, nog bij de ploeg blijven is nog niet bekend. De Belgen beginnen op 13 september aan de prekwalificaties voor het EK tegen Portugal.