• home
 • video
 • pas verschenen

  België neemt afscheid van het WK als "één van mooiste verliezers ooit"

  Courtois, Hazard en Kompany

  De Rode Duivels mogen het WK met opgeheven hoofd verlaten.

  De Franse pers mocht dan wel hard zijn voor de Rode Duivels, bij onze noorderburen zijn ze wel onder de indruk. In het buitenland heerst er toch verdeedheid: lof, maar ook punten van kritiek. Al neemt België wel afscheid van in Rusland als "mooiste elftal op het WK", volgens het Algemeen Dagblad.

  Nederlandse pers lovend: "Mooiste elftal van het WK"

  Het mocht niet zijn, de Rode Duivels hebben zich gisteren niet kunnen plaatsen voor de WK-finale. In de buitenlandse pers is er lof voor het WK-avontuur van de Belgen, die echter op een uitstekende Franse afweergordel botsten.

   

  "Het verdriet van België", kopt het Algemeen Dagblad met een knipoog naar de roman van Hugo Claus. De Nederlandse krant betreurt dat "het mooiste elftal op dit WK" niet in de finale te zien zal zijn. "Ze namen afscheid als één van de mooiste verliezers ooit", klinkt het.

   

  "Initiatief verloor van afwachten", schrijft De Telegraaf. "Blauw won van rood. Blauw staat hier voor berekening, rood voor het vuur van offensief. Hazard pringelde door het Hof van Eden, alsof hij dribbelde over het malse gras van de tuinen bij het Winterpaleis van de voormalige tsaren in Sint-Petersburg", aldus een poëtische Telegraaf.

  Blauw won van rood. Blauw staat hier voor berekening, rood voor het vuur van offensief.

  De Telegraaf

  Buitenlandse pers verdeeld: "Mooi voetbal", maar toch puntjes van kritiek

  Nadat de Franse pers zich al kritisch had uitgelaten, had de pers in de andere hoeken van de wereld ook enkele punten van kritiek. 

   

  "België, dat teert op heel wat spelers uit de Premier League, moet zich afvragen of de tijd van de gouden generatie ooit zal aanbreken", is The Guardian kritisch. "De ongemakkelijke waarheid is dat dat misschien nooit het geval zal zijn. Maar België schakelde Brazilië uit en heeft in grote mate bijgedragen aan wat als het meest attractieve WK ooit omschreven wordt", besluit de krant toch positief.

   

  De Spaanse sportkrant  Marca was vooral vol lof over "de beste verdediging ter wereld", die aan de Franse zijde stond. "Superwedstrijd van Hazard, zonder prijs, grootse momenten voor Griezmann en Mbappé. België streed tot op het einde."

   

  "Umtiti liet België wenen", stelt het Italiaanse Corriere dello Sport. Het Duitse Die Zeit vond dat de Fransen baas waren op het veld. "Bijna leek het alsof ze de Belgen zich een beetje lieten uitleven. Maar ook wanneer de Belgen initiatief namen, had je de indruk dat Frankrijk alles onder controle had."