• home
 • video
 • pas verschenen

  Elliott is nieuwe eigenaar AC Milan: "Nieuw hoofdstuk voor de club"

  De club van de Milanese supporters krijgt een Amerikaanse eigenaar.

  De club van de Milanese supporters krijgt een Amerikaanse eigenaar.

  Het Amerikaanse beleggingsfonds Elliott heeft de Italiaanse club AC Milan overgenomen van het consortium van de Chinese zakenman Li Yonghong. Die kreeg zelf een lening van Elliott om de club aan te kopen, maar Yonghong kon de lening niet tijdig terugbetalen.

  In 2017 verkocht toenmalig eigenaar van Milan, Silvio Berlusconi, de club aan een ander Chinees bedrijf, Rossoneri Sport Investment Lux. Die Chinese partij kocht voor 200 miljoen euro nieuwe spelers met geld dat de club niet had. Iets wat het bedrijf niet had mogen doen.

   

  De club overtrad daarmee namelijk de Europese regels, maar ook de regels van het Financial Fair Play. Milan mag daarom nu 2 jaar niet aantreden in de Europa League, hoewel het er zich voor kwalificeerde. 

   

  "Elliot zal 50 miljoen euro aan eigen vermogen injecteren om de financiën van de club te stabiliseren. Financiële ondersteuning, stabiliteit en goede monitoring zijn voorwaarden voor succes op het veld", aldus het Amerikaanse bedrijf.

  Succesclub

  Milan eindigde vorig jaar op een teleurstellende 6e plaats in Serie A, die gewonnen werd door Juventus. AC Milan won 18 nationale titels en 7 keer de Champions League.