• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontwrichte schouder en gekneusde ribben voor Benoot, onzeker of hij morgen start

  Tiesj Benoot.

  Tiesj Benoot kwam als laatste binnen.

  Tiesj Benoot (24) is niet zonder kleerscheuren uit de 4e etappe van de Tour de France gekomen. De Lotto-Soudal-renner was betrokken in een valpartij op 5 kilometer van de finish en kwam als laatste binnen op 10 minuten. Of Benoot in de Tour blijft, wordt pas morgen beslist.

  De voorbereiding op de massasprint werd weer ontsierd door een massale valpartij in de buik van het peloton. Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) was een van de belangrijkste slachtoffers.

   

  Onze landgenoot bleef met een stevige grimas een tijdje zitten op de grond. Uiteindelijk bereikte hij als laatste de finish, op 10'12" van ritwinnaar Fernando Gaviria.

  Ontwrichte schouder, gekneusde ribben en snijwonden

  Benoot trok voor onderzoeken naar het busje met de artsen van de Tour-organisatie dat aan de aankomst staat. Het medisch rapport is niet hoopgevend. Benoot heeft een tweedegraadsontwrichting van het AC-gewricht (verbinding van het sleutelbeen en het schouderblad) in zijn rechterschouder opgelopen.

  Zijn val zadelde Benoot ook op met een kneuzing van z'n ribben, het rechterschouderblad en de linkerpols. Alsof dat nog niet genoeg is, liep hij ook nog schaafwonden op aan z'n heupen, rug, armen en benen. Snijwonden aan z'n rechterwenkbrauw en achterhoofd moesten genaaid worden.

  Het is nog onduidelijk of Benoot morgen van start gaat in de 5e etappe.  Die beslissing wordt pas morgen genomen. Ploegmaat Tomasz Marczynski, ook betrokken bij de valpartij, start normaal gezien wel. De Poolse Tour-debutant liep enkel een kneuzing aan z'n linkerknie op.

  De massale val in het slot van de 4e etappe:

  Een gehavende Benoot bereikt de finish:

  Ook bij Oliver Naesen een pijnlijke schouder na contact met een toeschouwer: