• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Himst: "Eden Hazard zou het helemaal maken bij Real Madrid"

  Paul Van Himst en Jan Mulder

  Van Himst was te gast bij Villa Sporza.

  Gisteren was in Villa Sporza Paul Van Himst te gast. De voormalige Rode Duivel blikte vooruit op de halve finale tegen Frankrijk, maar had ook lovende woorden voor Eden Hazard. "Real Madrid zou perfect bij Hazard passen", aldus Van Himst.

  "In Spanje zouden ze helemaal gek worden van Hazard"

  Het geflirt van Cristiano Ronaldo met Juventus zorgt voor heel wat speculaties over een eventuele transfer van Eden Hazard naar Real Madrid. Volgens Paul Van Himst zou het een uitstekende zet zijn, niet enkel voor Hazard, maar voor iedereen.

   

  "Ik zou Hazard kopen, moest ik kunnen", vertelt Van Himst. "Het zou veel geld kosten, maar ze zullen veel geld krijgen voor Ronaldo als die transfer er zou komen. Moest Hazard in Spanje spelen, bij Real, dan worden ze zot. Hij zou het er helemaal maken, het is zijn soort voetbal, geloof me, Real Madrid zou perfect bij Hazard passen."

   

  Het enige minpunt volgens Jan Mulder: "Als je hem Ronaldo laat vervangen, krijg je niet zoveel doelpunten in de plaats. Heel wat minder", heeft de Nederlander toch een puntje van kritiek. "Maar ik zou hem ook kopen, hoor", besluit hij.

  "Hoe groter het land, hoe gunstiger er gefloten kan worden"

  "Op WK's kan arbitrage toch een doorslaggevende factor zijn bij grote landen", geeft Van Himst zijn mening. "Op dat vlak is België veel beter gequoteerd dan 20 jaar geleden. Nu denk ik dat ze minder tegen de Belgen fluiten."

   

  "Zou het daarom zijn dat de strafschopfase van Kompany tegen Brazilië op het einde van de match niet meer gefloten werd?", vraagt Geert De Vlieger zich af. "Dat zou kunnen", gaat Van Himst voort. Als je ziet dat de Rode Duivels de laatste jaren toch even eerste op de FIFA-ranking stonden en nu derde, dat is al iets. Hoe groter het land is, hoe gunstiger je behandeld kan worden", besluit de ex-speler van Anderlecht.

  Quizzen met de Rode Duivels

  In de tijd van Leo Van der Elst werd er bij de Rode Duivels al gequizd, ook nu hebben de Duivels de gedachten even verzet met een quiz. Die werd gewonnen door "Team Vertonghen". 

   

  "Een belachelijke quiz, veel te moeilijk voor jongere mensen" aldus Jan Mulder over de fotoronde. De Villa Sporza-analisten zelf waagden zich zelf ook aan de foto's, maar moesten ook enkele antwoorden schuldig blijven.