• home
 • video
 • pas verschenen

  "Geel verliezen, maar België haalt de finale? Dan kies ik voor..."

  Uitgerekend op de dag van Frankrijk-België rijdt Greg Van Avermaet in het geel door Frankrijk. "Ik hoop de trui minstens 2 dagen te kunnen dragen, maar ik heb de ambitie om nog beter te doen en ook een rit te winnen."

  Greg Van Avermaet straalde bij de start in La Baule. "Ik had een beetje minder rust dan anders: ik moest de pers toespreken, had dopingcontrole en daarna nog een klein feestje in het hotel met champagne. Ik zat nog net op tijd in bed."

   

  "Ik hoop deze gele trui minstens 2 dagen te kunnen dragen. Alles wat erbij komt is meegenomen. Het parcours moet mij wel liggen. Als alles meezit, draag ik het geel dus net iets langer. Maar laat ons beginnen met de trui vandaag te verdedigen."

   

  "Nog een rit winnen in de gele trui zou mijn Tour compleet maken. Ik ben al blij met dit, maar ik heb de ambitie om nog beter te doen."

  Duivels dilemma: "Stel mij die vraag zondag weer en dan geef ik het geel wel weg"

  Renaat Schotte legde Van Avermaet ook nog een Duivels dilemma voor: hij verliest vandaag het geel, maar de Belgen gaan wel naar de WK-finale. "Jullie met die dilemma's altijd. Dan houd ik het liefst de gele trui. Ik ben nogal egoïstisch", lacht Van Avermaet.

   

  "Maar het hoeft geen dilemma te zijn. Laat ons beide opties openhouden. Ik  hou het geel én de Belgen winnen vanavond. Stel mij zondag nog eens die vraag en dan geef ik het geel met plezier weg", zegt Van Avermaet, die gokt dat de Belgen met 2-0 zullen winnen.