• home
 • video
 • pas verschenen

  Tottenham is de hofleverancier voor halvefinalisten op het WK

  Mousa Dembélé, Jan Vertonghen voor België en Hugo Lloris voor Frankrijk zijn 3 van de nog 9 overblijvende spelers van Tottenham op dit WK.De Belgen Mousa Dembélé en Jan Vertonghen en de Fransman Hugo Lloris zijn 3 van de nog 9 overblijvende spele

  De Belgen Mousa Dembélé en Jan Vertonghen en de Fransman Hugo Lloris zijn 3 van de nog 9 overblijvende spelers van Tottenham op dit WK.

  Tottenham Hotspur is bij de 4 halvefinalisten van het WK het best vertegenwoordigd met 9 spelers, onder wie de Rode Duivels Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé. De meeste topclubs uit de Premier League zijn trouwens zeker van 1 speler in de WK-finale. 

  736 spelers van clubs van over de hele wereld werden naar het WK gestuurd.  Tottenham stuurde er 12, waarvan er nog steeds 9 spelers in competitie zijn. Voor ons land spelen Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Toby Alderweireld voor de Engelse club. 

   

  Voor Frankrijk speelt enkel Hugo Lloris voor de club uit de Premier League. Er speelt dus sowieso minstens 1 speler van Tottenham de finale. Engeland heeft maar liefst 5 spelers die voor Tottenham spelen. Harry Kane, Dele Alli, Kieran Trippier, Danny Rose en Eric Dier. 

  Ook Manchester City en Manchester United goed vertegenwoordigd

  Na Tottenham heeft Manchester City 7 vertegenwoordigers: De Belgen Vincent Kompany en Kevin De Bruyne, de Engelsmannen Kyle Walker, John Stones, Raheem Sterling, Fabian Delph en tot slot de Fransman Benjamin Mendy.


  Die andere club uit Manchester heeft eveneens 7 vertegenwoordigers in de halve finale. Voor Manchester United zijn het de Rode Duivels Marouane Fellaini en Romelu Lukaku. Jesse Lingard, Phil Jones, Ashley Young en Marcus Rashford voor Engeland en Paul Pogba voor Frankrijk.


  Aan het begin van het toernooi was het Manchester City dat met 16 spelers het best vertegenwoordigd was. Gevolgd door Real Madrid met 15 spelers, FC Barcelona met 13 en PSG en Tottenham met 12.

  Deze ploegen hebben minstens 1 speler in halve finales:

  • Tottenham Hotspur
  • PSG,
  • Barcelona,
  • Manchester United
  • Monaco
  • Chelsea
  • Liverpool

  Sporza Dox: Waarom PL-spelers zelden het WK winnen