• home
 • video
 • pas verschenen

  Planckaert: "Conditie van Froome is supergoed, maar heb vragen bij zijn ploegmaats"

  Eddy Planckaert.

  Eddy Planckaert gisteren in Villa Sporza.

  Na de ploegentijdrit weten heel wat favorieten al hoe laat het is. In Villa Sporza maakte Eddy Planckaert een eerste voorzichtige balans op. "Tom Dumoulin wordt een gevaarlijke klant."

  Chris Froome maakte indruk op Eddy Planckaert tijdens de ploegentijdrit. "Zijn conditie is supergoed: zoals hij dat bergje voor zijn rekening nam. Maar ik stel me vragen bij zijn ploegmaats. Poels loste in de ploegentijdrit. Ik geloof niet dat dat bewust was."

   

  Intussen lijkt Froome nog altijd staatsvijand nummer één voor het Franse wielerpubliek. "En straks moeten ze nog bergop rijden. Dat boegeroep zal dan enorm zijn. Als er maar niets verkeerds gebeurt. Eddy Merckx heeft het ook meegemaakt."

   

  "Boegeroep tijdens de rit, dat is eigenlijk ongehoord. Ik was er ook geen voorstander van om hem te laten starten. Maar als je hem laat starten, dan moet je hem ook laten koersen en moet je hem met rust laten."

   

  Eddy Planckaert schuift Tom Dumoulin alvast naar voren als belangrijke outsider. "Hij was mijn grote favoriet voor de start van de Tour en hij staat er goed voor. Hij rijdt heel voorzichtig en heeft ook nu weer niet te veel tijd verloren. Hij wordt een zeer gevaarlijke klant."

  Villa Sporza over de ploegentijdrit van de Tour-favorieten: