• home
 • video
 • pas verschenen

  Mahrez heeft droomtransfer naar Manchester City te pakken

  Iets later dan hij zelf wou, is Mahrez nu toch een speler van Manchester City.

  Na een mislukte poging tijdens de wintermercato verkast Riyad Mahrez nu toch naar Manchester City. De Algerijn komt voor een slordige 75 miljoen euro over van Leicester City. "Guardiola laat Manchester City aanvallend spelen en dat past perfect bij mij", zegt Mahrez.

  De 27-jarige Mahrez stuurde al een poos aan op een vertrek en leek tijdens de winterstop al op weg om ploegmaat te worden van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne, maar Leicester City en Manchester City kwamen uiteindelijk niet tot een akkoord.

   

  Tot grote ontgoocheling van Mahrez, die na het afspringen van de transfer anderhalve week niet op training verscheen bij Leicester. Maar een halfjaar later heeft hij zijn transfer naar de Engelse landskampioen toch te pakken. Hij tekende een contract voor 5 jaar. 

   

  Mahrez speelde ruim 4,5 jaar voor Leicester City. Hoogtepunt was zonder twijfel het winnen van de Premier League met Leicester in 2016. Mahrez trof toen 17 keer raak en werd door zijn collega's verkozen tot speler van het jaar.

   

  Met de overgang zou zo'n 70 miljoen euro gemoeid zijn. Leicester City doet daarmee een gouden zaak. In 2014 kaapte het Mahrez voor ongeveer 450.000 euro weg bij Le Havre.

  "Mijn spel verder ontwikkelen onder Guardiola"

  "Ik ben zo blij dat ik nu voor Manchester City mag spelen, een ploeg die fantastisch voetbal brengt onder Pep Guardiola", zegt Mahrez in een verklaring op de website van Manchester City. "Zij geven het Engelse voetbal een nieuw elan en daar wou ik deel van uitmaken."

   

  "Het is een plezier geweest om Manchester City vanop een afstand te zien spelen. Guardiola houdt vast aan aanvallend voetbal en dat is perfect voor mij. Bovendien waren de prestaties van City het afgelopen seizoen buitengewoon. Ik denk dat ik mijn eigen spel verder kan ontwikkelen onder Guardiola." 

  Mahrez twittert: "Geduld wordt beloond"