Einde van een tijdperk: Real laat Ronaldo vertrekken naar Juventus

  Ronaldo verlaat Real als topscorer aller tijden.

  Ronaldo spreekt zelf van een unieke periode bij Real, maar dat het tijd was voor iets nieuws.

  Na negen jaar neemt Cristiano Ronaldo afscheid van Real Madrid. Juventus was bereid om forse duiten neer te tellen voor de 33-jarige Portugees. Real Madrid stemde in met een transfer, die door Juventus officieel is bekendgemaakt. 

  Topscorer aller tijden

  Het vertrek van Ronaldo richting Turijn hing al enige tijd in de lucht. Na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool bracht de Portugees de bal zelf aan het rollen. "Het was mooi om voor Real Madrid te spelen", zei hij toen.

  Het vertrek van Ronaldo luidt het einde van een tijdperk in bij de Madrilenen. Ronaldo voetbalde er namelijk het ene record na het andere. Zo scoorde de superster in 438 officiële wedstrijden maar liefst 451 keer voor Real. Hij verlaat daarmee de club als topscorer aller tijden.

  Daarnaast pakte Ronaldo er 16 prijzen, waaronder twee landstitels en vier keer de Champions League. 

  "Madrid zal voor altijd jouw thuis zijn"

  "Ronaldo zal voor altijd een symbool van onze club blijven", liet Real Madrid weten in een mededeling op hun website. "Onze dank gaat uit naar deze uitzonderlijke speler en diens prestaties voor ons. Madrid zal voor altijd jouw thuis zijn."

  Ronaldo verkast in 2009 van Manchester United naar Real Madrid. Negen jaar geleden telde de Koninklijke 94 miljoen euro neer. De Portugees vertrekt nu voor 112 miljoen euro naar Juventus.

  "Real was uniek"

  Cristiano Rolado zelf liet ook een persoonlijke boodschap achter op de website van Real Madrid. "Ik beleefde hier de gelukkigste jaren van mijn leven", begint de Portugees zijn betoog. "Deze negen jaren waren uniek."

   

  "Maar ik voelde tegelijk ook dat het tijd was voor een nieuwe fase in mijn leven. Ik hoop dat jullie enig begrip voor deze beslissing kunnen opbrengen."

   

  Tot slot bedankte de superster iedereen die aan de club is verbonden. "Real heeft mijn hart veroverd. Ik mag dan wel vertrekken, ik zal altijd verbonden blijven aan deze club."

  "Ronaldo is een Bianconero"

  De vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal heeft in Turijn een contract voor vier jaar ondertekend, zo laat Juventus zelf weten in een mededeling.