• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoogspringer Barshim is out voor de rest van het seizoen

  Mutaz Essa Barshim blesseerde zich vorige week bij zijn WR-poging in Hongarije.

  Barshim wou 2,46m springen in Hongarije, maar dat draaide slecht uit.

  Wereldkampioen hoogspringen Mutaz Essa Barshim komt dit seizoen niet meer in actie. De Qatarees moet zijn enkel laten opereren. Barshim blesseerde zich vorige week in Hongarije, toen hij op de Memorial Gyulai voor het wereldrecord van 2,46 meter ging.

  Barshim, die in Londen vorig jaar WK-goud veroverde, was een dikke week geleden al zeker van de winst in Szekesfehervar. Hij voelde zich goed genoeg om het wereldrecord aan te vallen. De Cubaan Javier Sotomayor sprong in 1993 2,45 meter.

   

  Barshim liet de lat op 2,46 meter leggen. Bij zijn derde en laatste poging kwam hij slecht neer en blesseerde zich aan de ligamenten van zijn enkel. "Een operatie is onvermijdelijk", meldde de 27-jarige atleet vandaag.

   

  De hoogspringer mist de rest van het seizoen. Hij zou over 3 à 4 maanden de training kunnen hervatten. "Ik ben niet ongerust", zegde Barshim erbij. "Mijn medische vooruitzichten zijn positief. Het belangrijkste is om aan 100 procent van mijn mogelijkheden terug te keren. Het haalt niet uit om me nu al druk te maken of te overhaasten."

   

  "Mijn volgende grote doel zijn de wereldkampioenschappen in mijn land." Die vinden in 2019 plaats. Barshim zal er dus niet bij zijn op de Memorial Van Damme op 31 augustus. Op die meeting vestigde hij in 2014 zijn persoonlijke record van 2,43 meter.

  Mededeling van Barshim: