"Frustrerend om te verliezen van ploeg die antivoetbal speelt"

  De teleurstelling bij de Rode Duivels was groot.

  Thibaut Courtois speelde tegen Frankrijk alweer een erg sterke partij, maar was kansloos op de kopbal van Umtiti. "Ik verlies liever tegen een ploeg als Brazilië, die tenminste wil voetballen", zucht Courtois.

  "We hebben gespeeld tegen een ploeg die antivoetbal speelt", vindt Thibaut Courtois. "Hun spits speelde op 30 meter van de goal. Dat heb ik zelfs bij Chelsea nog niet meegemaakt. Dat is hun goed recht. Zij weten ook wel dat wij moeite hebben tegen ploegen die heel diep staan."

   

  "Wij hadden het moeilijk om de ruimtes te vinden. De laatste bal kwam er niet uit en soms waren er wat te veel slechte passes. Maar zij hebben ook niet veel grote kansen gehad."

   

  "Het is jammer en frustrerend. Ik verlies nog liever van een ploeg als Brazilië, die tenminste wil voetballen. Frankrijk is niet beter dan wij. Zij voetballen niet, maar hebben wel veel kracht."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Waar hadden ze die ref gevonden?"

  Hoe had het anders gekund? "Je moet gewoon met zijn allen een goeie dag hebben. Alles moet perfect verlopen. Die scheidsrechter, ik weet niet waar ze die gevonden hebben om de halve finale van een WK te fluiten. In het slot was er een duidelijke fout op Eden op de rand van de zestien en er werd ook veel tijd gewonnen."

   

  "Ik zeg niet dat het fout was, maar het is wel jammer dat we - door tegen Engeland te winnen - tegen al de beste ploegen moesten spelen. Frankrijk is geen betere ploeg, maar ze verdedigen wel heel goed."

   

  Zaterdag spelen de Rode Duivels de wedstrijd om de 3e plaats. "We mogen niet teleurgesteld zijn, maar wel trots. Kop op nu en proberen ons toernooi af te sluiten met een overwinning."

   

  "Of dit de laatste kans was voor deze ploeg? Ik denk dat over 2 jaar de meeste jongens nog wel top zullen zijn. Toernooien worden beslist op details en vandaag waren die in het voordeel van Frankrijk."

  Hazard: "Waren beter dan Frankrijk"

  "De ontgoocheling is van de gezichten af te lezen", zegt kapitein Eden Hazard. "Persoonlijk verlies ik nog liever met 5-0 en na een slechte match dan op deze manier. Wij waren beter dan Frankrijk, al zijn zij achterin natuurlijk heel sterk."

   

  "Ik ben trots op deze ploeg. We hebben alles gegeven, maar verloren en dat zorgt voor ontgoocheling. We hebben perfect gespeeld en kregen dan een goal binnen op een stilstaande fase. Zelf hadden we er misschien ook eentje kunnen maken. Helaas hebben we geen oplossing gevonden."

   

  "Of ik graag bij dit Frankrijk zou spelen? Frankrijk is een ploeg die wint en als speler wil je altijd winnen. Het is de trainer die de speelwijze bepaalt. Ik verkies toch om met België te verliezen dan te winnen met Frankrijk. Wij spelen mooier voetbal en dat is meer mijn stijl."

  "Trots op ons parcours"

  Hoe blikt Eden Hazard terug op dit toernooi? "Ik ben heel trots op het parcours dat we afgelegd hebben. We hebben aan de hele wereld laten zien dat we mooi voetbal kunnen brengen. Er valt ons niks te verwijten."

   

  "Er zijn nog aspecten waar we kunnen aan werken. We moeten vooruit kijken. Over 2 jaar is er een EK. Vandaag had Frankrijk het geluk aan zijn kant. Hopelijk is dat volgende keer omgekeerd."

   

  Zaterdag spelen de Rode Duivels om de 3e plaats. "Vandaag denken we nog niet aan die wedstrijd, maar we zullen wel proberen te winnen. We hebben nog een kans om beter te doen dan in 1986 (toen België 4e werd, red)."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De Bruyne: "We gaan voor de 3e plaats nu"

  "Het was stil in de kleedkamer, dat is normaal", vertelt Kevin De Bruyne. "Maar ondanks de nederlaag zijn we trots op wat we gedaan hebben. We hebben een goed toernooi gespeeld. Het is alleen jammer dat we vandaag verliezen."

   

  "Het was een heel andere match dan tegen Brazilië, met veel minder ruimte. Defensief was Frankrijk veel sterker dan Brazilië. We hebben onze kansen gehad, maar niet gescoord. Dat is voetbal."

   

  "Hopelijk kunnen we zaterdag de 3e plaats pakken, ook al waren we gekomen om wereldkampioen te worden. We gaan nu vol voor die 3e plek, zodat we het WK op een goeie manier kunnen afsluiten."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.