• home
 • video
 • pas verschenen

  "Franse wereldtitel of Fransman die Tour wint? Dan het laatste!"

  Marion Rousse

  Marion Rousse: "Zal blij zijn voor allebei."

  Ook de Franse journalisten in de Tour zijn een beetje in de ban van het voetbal. En ze geloven niet allemaal in een Franse zege.

  Marion Rousse, de echtgenote van Tony Gallopin, volgt de Tour de France voor de Franse televisie. Ze staat vanavond voor een hartverscheurende keuze. "Ik ben verknocht aan beide landen. Frankrijk is uiteraard mijn geboorteland, maar België is  een beetje mijn adoptieland. Ik zou blij zijn voor allebei, maar denk toch dat Frankrijk met 2-1 wint."

   

  "Ik zeg 2-1 voor België", verrast haar collega Alexandre Pasteur. "België heeft veel sterke aanvallers, zoals Lukaku, De Bruyne en Hazard. Al is die laatste ook een beetje een Fransman."

   

  Als ze zouden moeten kiezen tussen een Franse wereldtitel of een Franse Tourwinnaar, wat zouden ze dan doen? "Een lastige vraag, maar geef mij dan toch maar die Franse Tourwinnaar", zegt Rousse. "Ik zou ook kiezen voor een Fransman die de Tour wint. 20 jaar geleden zijn we nog wereldkampioen geworden, terwijl we al 33 jaar wachten op een Franse Tourwinnaar (Bernard Hinault, red)."

  Wat denken de buitenlandse Tourjournalisten van de match?

  Radiocollega Christophe Vandegoor ging bij zijn buitenlandse collega's polsen naar hun gevoelens over Frankrijk-België. "Het wordt 2-0 voor België", zegt Gio Lippens van de NOS.

   

  "Volgens mij is Frankrijk lichtjes favoriet", zegt Manuel Codignoni van de Rai. "Ik denk dat België sterk voor de dag kan komen, maar de jeugd en de explosiviteit zullen de doorslag geven. Ik schat de kansen op 60-40."

   

  Holger Gerska van ARD is dan weer voor België. "Omdat Kevin De Bruyne voor jullie speelt. Hij heeft 2 fantastische jaren gehad in Wolfsburg. Het is een toffe kerel, zonder tattoos en zo. En een superspeler natuurlijk."