• home
 • video
 • pas verschenen

  Clijsters: "Als ik Lukaku na de wedstrijd zie praten, krijg ik kippenvel"

  Nu alle Belgen op Wimbledon zijn uitgeschakeld, hebben de Belgische tennisfans weer wat meer tijd voor het WK in Rusland. Ook Kim Clijsters kijkt uit naar Frankrijk-België vanavond. "Ik denk dat het zowel op tactisch, fysiek als mentaal vlak belangrijk wordt om top te zijn", klinkt het.

  "Het lijkt echt alsof ze een plan voor ogen hebben"

  Vanavond kijkt heel België vol spanning naar de halve finale tegen Frankrijk. "Het was zeker de bedoeling om de match vanavond te bekijken", zegt Clijsters aan Sporza. "Maar nu hebben ze me vandaag in de 5e wedstrijd van het "Legends"-toernooi gezet. Ik heb al tegen Xavier Malisse, die net voor mij speelt, gezegd dat hij moet voortdoen zodat ik het begin nog kan zien."

   

  "Ik ga zeker niet vooruitlopen op de feiten", blijft de ex-tennisster voorzichtig. "Ik bekijk het alsof ik zelf een match zou hebben. Gewoon focussen op wat je moet doen. Ik leef echt helemaal mee met de Duivels. Ik ben wel een beetje bang, ik weet niet waarom, maar ik heb er toch alle vertrouwen in."

   

  "Het wordt belangrijk om zowel tactisch, fysiek als mentaal top te zijn. Ik zit niet in de ploeg, maar als ik de interviews zie van de spelers, lijkt het dat de sfeer zeker goed zit. Als ik Kevin De Bruyne hoor praten, lijkt het echt dat ze een plan voor ogen hebben."

  Kim Clijsters en Elise Mertens

  Clijsters was tijdens Wimbledon nog aan de slag met Elise Mertens.

  "Voor Kompany heb ik toch altijd iets meer"

  "Of ik verrast ben door de Rode Duivels? Niet echt", geeft Clijsters toe. "We weten allemaal wel dat ze het in zich hebben om iets groots te presteren. Het mooiste vind ik altijd als ik Romelu Lukaku zie praten in de groep na een overwinning. Dan zou ik een vliegje willen zijn om te horen wat er allemaal wordt gezegd. Als ik hem zie praten, krijg ik kippenvel."

   

  De favoriete Rode Duivel van Clijsters is misschien wel Vincent Kompany. "Hij is nummer 4, mijn vader was nummer 4, dus ja, voor hem heb ik toch altijd iets meer." Lei Clijsters was in 1986 en 1990 ook nog actief op het WK. "Herinneringen daarvan heb ik vooral dankzij foto's en mijn grootouders. Hij heeft er zelf wel wat over verteld, maar hij liep er niet mee te koop."

   

  Dankzij de halve finale staat heel België momenteel in vuur en vlam. "Ja, nu wel", zegt Clijsters. "Ik vond in het begin dat iedereen nogal negatief was. De pers trok Martinez ook vaak in twijfel. Maar uiteindelijk doen de Belgen het heel goed en we blijven ze steunen tot het einde."

  Ik vond in het begin dat iedereen nogal negatief was. De pers trok Martinez ook vaak in twijfel. 

  Kim Clijsters