• home
 • video
 • pas verschenen

  Bruno Fernandes gaat dan toch weer voor Sporting Lissabon voetballen

  Bruno Fernandes zou naar verluidt een flink verbeterd contract krijgen.

  Bruno Fernandes zal volgend seizoen toch opnieuw het shirt van Sporting Lissabon aantrekken. Half juni verbrak de Portugese international zijn contract bij de Portugese topclub na een opstootje met supporters op training, maar hij keert nu terug op zijn stappen.

  Sporting Lissabon heeft er een woelig seizoen opzitten met als absoluut dieptepunt de supportersrellen in mei. Toen werden spelers en de coach fysiek aangevallen op training en dat was voor een aantal topspelers het sein om hun contract te verbreken. 

   

  William Carvalho, Gelson Martins, Bas Dost en Bruno Fernandes zegden de Portugese topclub vaarwel, maar die laatste keert nu dus terug op zijn stappen. Fernandes heeft een nieuw contract voor vijf jaar ondertekend. In dat contract zit een vrijgaveclausule van 100 miljoen euro, de 23-jarige Fernandes zou zijn salaris zien verdubbelen tot 4 miljoen euro bruto per jaar.

  "Garanties gekregen qua veiligheid"

  Maar het is volgens Fernandes niet voor het geld dat hij terugkeert naar Sporting. "Het was om veiligheidsredenen dat ik vertrokken ben. Nu heb ik op dat vlak garanties gekregen", zegt de aanvallende middenvelder, die recent actief was met Portugal op het WK in Rusland. De 1/8e finale tegen Uruguay was het eindstation voor hem en Portugal.


  Andere vertrekkers bij Sporting zullen hun geluk elders beproeven. Zo heeft Rui Patricio, nationale doelman van Portugal, onderdak gevonden bij Wolverhampton. William Carvalho zou op weg zijn naar Betis Sevilla en Gelson Martins lijkt de stap te zetten naar Atletico Madrid.