• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als Greg de Mûr de Bretagne overleeft, draagt hij het geel tot zondag"

  2 jaar geleden hield Greg Van Avermaet het 3 dagen uit in het geel. Hoelang denken José De Cauwer en Sven Nys dat het avontuur nu kan duren?

  "De rit van donderdag met finish op de Mûr de Bretagne wordt cruciaal", zegt José De Cauwer. "De laatste keer verloor Van Avermaet daar 10 seconden en nu is hij zeker niet slechter dan toen bergop."

   

  "Maar de laatste maanden is het met Greg ook wel een beetje afwachten hoe hij voor de dag zal komen." "Hij zal die dag serieuze concurrentie mogen verwachten, in eerste instantie van Julian Alaphilippe", zegt Sven Nys. Alaphilippe staat maar op 7 seconden in het klassement.

   

  "Maar als hij de Mûr de Bretagne overleeft, draagt hij het geel tot in Roubaix. Dat is een mooie lange periode om te genieten van de gele trui." Misschien kan hij het geel in die rit zelfs heroveren? "Nee, laat hem de trui maar houden tot Roubaix", vindt José De Cauwer. "Dat lijkt me leuker."