• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne na frustrerend weekend: "Auto leek wel onbestuurbaar"

  Stoffel Vandoorne

  Vandoorne kende in Groot-Brittannië opnieuw geen topweekend.

  De GP van Groot-Brittannië was opnieuw een weekend om snel te vergeten voor Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot werd 11e en pakte dus geen punten. Na de race liet Vandoorne verstaan dat hij toch niet helemaal tevreden was over zijn auto. "We moeten zoeken wat er gebeurd is en wat fout liep."

  "Geen goed gevoel in de auto, onbestuurbaar"

  Na de kwalificaties had Vandoorne al enkele opmerkingen over zijn auto. "Ik moest echt zoeken naar goede grip op de baan, het gevoel in de auto was niet goed", zei hij op de McLaren-site.

   

  "De auto leek wel onbestuurbaar. We moeten zoeken wat er gebeurd is en wat er fout liep. Het was best een moeilijke en frustrerende dag." Ook na de race van gisteren was er geen beterschap voor onze landgenoot.

   

  "Ik had hetzelfde gevoel als tijdens de kwalificaties in de auto. Het team heeft overal gezocht naar de oorzaak van de problemen, maar natuurlijk kan je niets wijzigen aan de auto, tenzij je van de pitlane wil starten. Iedereen is wat vermoeid momenteel. Ik ben er zeker van dat we in Duitsland beter voor de dag zullen komen", besluit Vandoorne.

   

  Teamgenoot Fernando Alonso reed een betere GP en sprokkelde wel nog enkele punten voor McLaren. "De kwalificaties waren niet goed voor ons, maar in de race zelf zaten we in dezelfde groep als concurrenten Renault, Force India en Haas. We moeten dus beter zien te presteren in de kwalificaties", reageert de Spanjaard.

  Vandoorne en Alonso kijken al uit naar de volgende GP