• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet na 2 jaar opnieuw in het geel: "Wachten op hot seat was de hel"

  Greg Van Avermaet in het geel

  Hoe lang houdt Greg Van Avermaet het geel vast?

  0 / 0

  2 jaar na zijn triomf in Le Lioran mag Greg Van Avermaet zich opnieuw in de gele trui hijsen. "Dat was toen zo'n mooi avontuur, dat wou ik niet laten liggen."

  Enkele weken voor hij olympisch kampioen zou worden, kende Greg Van Avermaet een ander hoogtepunt, toen hij in Le Lioran ritwinst én geel veroverde. Dat deed hij in Cholet over, al moet hij de zege nu wel met zijn hele ploeg delen.

   

  "We hadden ons goed voorbereid op deze tijdrit en het team was ongelooflijk. We zijn nooit over onze limiet geweest en hebben iedereen zo goed mogelijk gebruikt. Alles liep gesmeerd. We zijn ook lang met 8 gebleven. Dat leek ons de beste oplossing om een supertijd te rijden over zo'n afstand."

   

  "Het is een mooi cadeautje van het team om het geel aan mij te geven, al had ik er voor de Tour wel wat op gehoopt: de eerste ritten geen tijd verliezen en dan schitteren in de ploegentijdrit. Ik wist dat dat kon, want ik heb sinds 2015 geen ploegentijdrit meer verloren."

   

  "Het was wel de eerste keer dat ik zo lang moest wachten op de uitslag. Normaal gezien staan we goed in het klassement en weten we al hoe laat het is als we over de finish komen. Maar nu was het de hel."

  "Gele trui geef je niet zomaar weg"

  Vorig keer hield Van Avermaet het 3 dagen vol, nu zou hij het wel eens langer kunnen uitzingen. "Met de bonificaties is het soms gevaarlijk, maar het parcours de komende dagen ligt mij wel. Ik moet weg blijven van valpartijen en dan kan ik elke dag meedoen voor het klassement."

   

  Van Avermaet is dus niet van plan het geel zomaar weg te geven. "Dat doe je niet met een gele trui. Ik vind het een eer om die te kunnen dragen in de grootste wielerkoers ter wereld."