• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert naar LottoNL-Jumbo? "We spreken alleen over de wegrenner Van Aert na 2019"

  Wout van Aert.

  Wout van Aert flirt met meerdere ploegen.

  Het Nieuwsblad meldt vandaag dat LottoNL-Jumbo de jacht op Wout van Aert geopend heeft. De Nederlandse ploeg ontkent de interesse niet, maar zal het contract van Wout van Aert bij zijn huidige werkgever alleszins niet afkopen. "Hij past binnen ons profiel", klinkt het.

  Wout van Aert (23) ligt nog tot eind volgend jaar onder contract bij Veranda's Willems-Crelan, maar verschillende ploegen proberen de crosser en wegrenner te strikken. Ook LottoNL-Jumbo heeft zich bij dat lijstje gevoegd.

   

  "Wout heeft nog een contract voor 2019", zegt Merijn Zeeman, ploegleider van LottoNL-Jumbo aan Sporza. "In onze beleving gaat het dus over de toekomst van Wout na 2019."

   

  "Het is een renner die binnen ons profiel past. We zijn op zoek naar de grootste talenten wereldwijd die zich binnen ons team kunnen ontwikkelen. Aan dat profiel voldoet hij. We zijn zeker geïnteresseerd, maar verder dan dat is het nog niet."

   

  Passen de plannen van Van Aert in het veld wel in de visie van de Nederlandse ploeg? "Wij spreken alleen over de wegrenner Van Aert. We hebben geen belang in het veldrijden en dat zijn we ook niet van plan. De interesse gaat over zijn talent en toekomst op de weg."

   

  Hoe dan ook: Van Aert heeft nog een contract. LottoNL-Jumbo zou dus een afkoopsom moeten ophoesten. "Dat gebeurt niet in het wielrennen. We kennen geen transfersysteem. Contracten worden gerespecteerd. Dat is altijd iets tussen de renner en de ploeg. Tussen de ploegen is daar geen mogelijkheid."