• home
 • video
 • pas verschenen

  Viervoudig etappewinnaar Sanchez na opgave: "Keer zo snel mogelijk terug"

  Luis Leon Sanchez

  Luis Leon Sanchez moest de Tour verlaten met onder meer een elleboogbreuk.

  De Spanjaard Luis Leon Sanchez heeft na een val gisteren de Tour moeten verlaten. De Astana-renner liep meerdere breuken op en kon niet meer verder. "We hebben al moeilijkere momenten gekend en we zullen zo snel mogelijk terugkeren", meldt Sanchez op Twitter.

  Sanchez kwam ten val op ongeveer 40 kilometer van La-Roche-sur-Yon, waar de aankomststreep van de tweede etappe lag. Hij moest meteen opgeven met een gebroken linkerelleboog en vier gebroken ribben.

   

  "Sanchez zal geopereerd moeten worden aan zijn elleboog. De exacte herstelperiode is nog niet duidelijk en zal na de operatie worden gecommuniceerd", meldt zijn team Astana op zijn website.

   

  De viervoudige etappewinnaar laat zich niet kennen en kijkt weer naar de toekomst. "Heel erg bedankt aan iedereen voor de bemoedigende berichten. We hebben al moeilijkere tijden gekend en we zullen zo snel mogelijk terugkeren. Een knuffel aan iedereen", laat de Spanjaard weten op Twitter.

   

  Tweets: