• home
 • video
 • pas verschenen

  PSG-supporters onthalen Buffon met Bengaals vuur op presentatie

  Gianluigi Buffon is vandaag voorgesteld bij zijn nieuwe club PSG. De oud-doelman van Juventus werd eerst koninklijk onthaald door een schare PSG-fans en sprak daarna de pers toe. "Niemand heeft me een basisplaats gegarandeerd."

  Buffon: "Ik ben altijd een speler geweest die zijn plaats op het veld heeft veroverd"

  Vrijdag raakte bekend dat de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon bij de Franse topclub PSG had getekend voor 1 jaar met optie op een extra seizoen. Vandaag werd het voormalig Juventus-icoon officieel voorgesteld.

   

  Op de persconferentie sprak Buffon over de concurrentie met de andere doelmannen van PSG en de honger naar een Champions League-titel. "Niemand heeft me een basisplaats gegarandeerd", repliceerde Buffon PSG-doelman Areola, die had aangegeven een seizoen op de bank niet te zien zitten.

   

  "Bij Parma, Juventus en het nationale team van Italië ben ik altijd titularis geweest, maar nergens was dat onvoorwaardelijk". De veertiger weerlegde hiermee de geruchten dat de PSG-directie hem vooraf een zekere nummer 1-positie heeft beloofd. "Ik ben altijd een speler geweest die zijn plaats op het veld heeft veroverd."

   

  De doelmannenstrijd belooft alvast bikkelhard te worden: naast Buffon, Aréola en Trapp heeft PSG ook jeugdproducten Rémy Descamps en Sébastien Cibois onder contract staan. Aréola liet alvast weten dat hij het nieuwe seizoen niet als bankzitter wil beginnen.

  "Champions League is geen obsessie voor mij"

  Op de persconferentie kwam Buffon ook nog even terug op het feit dat hij nog nooit de Champions League kon winnen. "Het is geen obsessie. Noch voor mij, noch voor PSG."

   

  "Maar ik denk wel dat ik PSG kan helpen om op het veld te groeien en om ook andere belangrijke doelen te verzilveren."

   

  Sinds de overname van de Qatarese investeringsgroep Sports Investments in 2011 maakte PSG van de Champions League het grote doel. De club heeft tot nu toe echter gefaald de binnenlandse dominantie ook op het internationale podium te tonen. De club uit Parijs geraakte in de Champions League nog niet verder dan de kwartfinales.

  De 1e training van Buffon in het shirt van PSG

  Buffon werd als een koning onthaald door het Parijse publiek