• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Thierry Henry was ontbrekende puzzelstukje in onze staf"

  Roberto Martinez is blij dat zijn spelers de tactische omschakeling snel oppikten.

  "Het is een unieke kans voor België om de halve finale op een WK te spelen", opende bondscoach Roberto Martinez zijn persconferentie. De Spanjaard onderschat de Fransen niet en wuift "het gevaar van decompressie" weg.

  Roberto Martinez heeft met zijn tactische ingrepen tegen Brazilië zieltjes gewonnen. De bondscoach zweert bij een driemansdefensie, maar tegen de Brazilianen liet hij de Rode Duivels bij balverlies met vier in de achterhoede spelen.

   

  "Het is risicovol om met drie verdedigers te spelen, omdat er veel ruimte vrijkomt. Je komt vaak in één-tegen-één-situaties", zegt Martinez. "Soms moet je met vier verdedigers spelen om die risico's te vermijden. Dat hebben we tegen Brazilië en Japan gedaan. Mijn selectie is flexibel en heeft het systeem snel opgepikt."

   

  "Ik moest de spelers wel veel helpen langs de zijlijn, aangezien ze op andere aspecten moesten letten. Hopelijk heb ik tegen Frankrijk minder werk."

   

  "Of de Rode Duivels hun piek al hebben bereikt? Decompressie is niet mogelijk in een halve finale op het WK. Zeker niet met Frankrijk als tegenstander. Ze hebben enkele topspelers in hun rangen en dan weet je dat je 90 minuten geconcentreerd moet zijn."

  Martinez: "Henry heeft de ervaring om grote prijzen te winnen"

  Bij de Franse journalisten was er veel interesse voor de rol van Thierry Henry, T3 bij de Rode Duivels. Martinez legde uit waarom hij er hem twee jaar geleden per se bij wou hebben.

   

  "Ik werk nu al twaalf jaar samen met dezelfde technische staf, bij verschillende clubs. We hadden echter geen internationale ervaring: de ervaring om grote prijzen te winnen. Dat bracht Thierry Henry bij. Hij was het perfecte ontbrekende puzzelstukje. Hij leidt de spelers het onbekende in en heeft veel oog voor detail."

  Martinez: "Tegen Frankrijk is decompressie onmogelijk"