• home
 • video
 • pas verschenen

  Kritische Nederlander slaat mea culpa: "Wat heb ik in godsnaam gezegd?"

  Valentijn Driessen

  Valentijn Driessen: "Jan Boskamp lacht me uit."

  De Nederlandse voetbaljournalist Valentijn Driessen heeft zijn mening bijgeschaafd over de Rode Duivels. "Nu vind ik België de best voetballende ploeg van de vier halvefinalisten", reageert hij bij Sporza.

  "Mea culpa, mea culpa, mea culpa"

  Na de 1/8e finales zou het WK voorbij zijn voor België. Zo sprak Valentijn Driessen twee weken geleden.

   

  In een radiogesprek met Sporza biedt Valentijn Driessen meteen zijn excuses aan. "Mea culpa, mea culpa, mea culpa. Wat heb ik in godsnaam allemaal gezegd", vraagt hij zich af.

   

  "Na dat interview heb ik heb erg veel reacties gekregen. Begrijpelijk", vindt Driessen. "Ik kan me wel voorstellen dat de mensen me nu uitlachen. Jan Boskamp heeft dat al gedaan."

  "Masterpiece van Martinez"

  Valentijn Driessen uitte zijn kritiek na de zeges tegen Panama (3-0) en Tunesië (5-2). "Tegen toplanden moest Martinez iets anders doen, vond ik. En dat heeft hij ook gedaan."


  "Met 3 mensen achterin zou België het niet redden. Tegen Brazilië heeft hij zijn plan omgegooid. Dat vond ik een masterpiece van tactiek", is Driessen nu lovend.

   

  "Hazard was de beste speler van het veld. Ik heb genoten van De Bruyne. En wat Lukaku voor de ploeg heeft gedaan, zie je zelden. Grote klasse. Hij cijferde zich helemaal weg, terwijl Neymar altijd voor eigen succes ging."

  "Frivoler dan Frankrijk"

  Na de zeges tegen Japan en Brazilië is Valentijn Driessen bijgedraaid: "Nu vind ik België de best voetballende ploeg van de vier halvefinalisten."


  "Frankrijk speelt heel degelijk, maar minder frivool. Mbappé is een geweldenaar, maar je moet hem wel de ruimte geven. Bij België zijn er spelers die minder ruimte nodig hebben."

  Kylian Mbappé

  Kylian Mbappé (l) in actie tegen Uruguay.

  "Nederland is Rode Duivels-minded"

  Genieten Nederlanders? "Zeker", getuigt Valentijn Driessen. "Als we het over het WK hebben, gaat het over België, niet over Frankrijk of Engeland."

   

  "Nederland is Rode Duivels-minded. Veel Belgische internationals hebben in Nederland gevoetbald. Dat schept een band."