• home
 • video
 • pas verschenen

  Jolien D'hoore pakt 2e zege op rij in Giro Rosa

  Jolien D'hoore toont haar snelle sprintersbenen in Italië.

  Gisteren spurtte Jolien D'hoore nog het snelst in de 3e rit in de Giro Rosa, vandaag voerde de Belgische van Mitchelton-Scott een bisnummer op, want ook in de 4 etappe snelde de Belgische naar de bloemen.

  Gisteren won Jolien D'hoore haar eerste etappe in deze Giro Rosa, voor de Nederlandse Kirsten Wild. Ook vandaag was D'hoore de snelste van het Italiaanse pak. 

   

  Na 109 kilometer op een heuvelachtig parcours klopte D'hoore de Italiaanse Marta Bastianelli en de Finse Lotta Lepisto in Piacenza. Het roze is nog steeds voor de Canadese Leah Kirchmann van Team Sunweb.

  D'hoore: In die 2 vlakke etappes mocht ik mijn kans gaan, dus dan smijt ik me ertussen"

  Jolien D'hoore werd na haar 2e opeenvolgende ritwinst ook even opgebeld door Sporza-radio-presentator Gert Geens. De oud-Belgische kampioene was uiteraard opgetogen na haar knappe prestaties.

   

  "Ik mag zeker niet klagen. We zijn hier met een sterke ploeg (Mitchelton-Scott), en met Annemiek van Vleuten (5e in de stand) en Amanda Spratt (4e) gaan we voor een goed klassement. Maar nu waren er 2 vlakke etappes, en dan mag ik mijn kans gaan. Dus dan smijt ik me er tussen."

   

  "Vandaag was het wat op en af, met ook een klim van 5 kilometer. Maar die kon ik gelukkig overleven." Jolien D'hoore is ook tevreden met de media-aandacht voor de Giro Rosa. "Het is de grootste rittenkoers in het vrouwenwielrennen. Het leeft hier ook echt in Italië, het komt ook live op de RAI."

   

  D'hoore brak enkele weken geleden haar sleutelbeen, maar daar lijkt ze geen last meer van te hebben. "Ik ben vrij snel geopereerd geweest, en daarna was het wel weer wat opbouwen. Maar de conditie is terug en ik geniet er van."

  Uitslag rit 4:

  1. Jolien D'hoore in 2u42'25"

  2. Marta Bastianelli (Ita) z.t.

  3. Lotta Lepisto (Fin)

  4. Barbara Guarischi (Ita)

  5. Leah Kirchmann (Can)

  Stand na rit 4:

  1. Leah Kirchmann (Can) in 9u38'31"

  2. Lucinda Brand (Ned) op 6"

  3. Ruth Winder (VS) 10"

  4. Amanda Spratt (Aus) 11"

  5. Annemiek van Vleuten (Ned) 11"